KENTRO KOINOTITAS1

Με κανονισμό λειτουργίας εμπλουτίζεται η δράση του Ανοιχτού Κέντρου Ημέρας Αστέγων του Δήμου Τρικκαίων. Μια αναγκαία και χρήσιμη εσωτερική, διοικητική πράξη, που ενισχύει τον ρόλο του Κέντρου και, ουσιαστικά, βελτιώνει τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Ο σχετικός Κανονισμός Λειτουργίας εγκρίθηκε την Τρίτη 30 Μαρτίου 2021 από το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων. Στην εισήγησή της, η αντιδήμαρχος Γεωργία Κοτρώνη – Μπαλοδήμου τόνισε τη σημασία του Κανονισμού, που οριοθετεί τη γενικότερη λειτουργία του Κέντρου, με τη μεγάλη προσφορά σε θέματα πρόνοιας και κοινωνικής μέριμνας στον Δήμο Τρικκαίων.

Ο Κανονισμός οριοθετεί ζητήματα
– διοίκησης & προσωπικού
– λειτουργίας
– δράσεων
– υποχρεώσεων ωφελουμένων.

Ετσι, το Κέντρο, ως ανοικτή δομή άμεσης πρόσβασης για την αντιμετώπιση των βασικών αναγκών των αστέγων, αποκτά πλαίσιο λειτουργίας, για να προσφέρει καλύτερες και πιο ουσιαστικές υπηρεσίες.

Το συγκεκριμένο Κέντρο λειτουργούσε ως Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας από το 2014 στην παλαιά πτέρυγα του νοσοκομείου Τρικάλων, αλλά στα τέλη του 2020 μεταφέρθηκε ως Ανοιχτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων στη νέα του θέση, στο κτήριο της οδού Ομήρου. Ο Δήμος Τρικκαίων από το 2017 φρόντισε να συντάξει ολοκληρωμένη πρόταση, αξιοποιώντας το κτίσμα που δώρισε ο γιατρός και πολιτικός Αριστοτέλης Αντωνίου. Ετσι, υπέβαλλε σχετική πρόταση στο ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014 – 2020, με προϋπολογισμό ύψους 252.417,14 € και τη συνεργασία της Περιφέρειας.

Το Κέντρο εντάσσεται στον βασικό πυρήνα Κοινωνικών Δομών του Δήμου, καθώς στο ίδιο κτήριο στεγάζονται το Κοινωνικό Εστιατόριο και, σε σύντομο διάστημα, το Κέντρο Κοινότητας.

Load More Related Articles
Load More In Θεσσαλία
Comments are closed.

Check Also

Ρελάνς «Μαράβα», με τα βαριά του χαρτιά, πριν την κόψη του νήματος…

Είναι γενική ομολογία πλέον ότι ο νυν και νέου υποψήφιος Δήμαρχος Πύλης Κώστας Μαράβας, ότ…