zaxaro1-979x654

Καλές πρακτικές από τον Δήμο Τρικκαίων και συνεργασία με τον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, ήταν ο διπλός στόχος της επίσκεψης του νεοεκλεγέντα Δήμαρχου Ζαχάρως στα Τρίκαλα.

Ο κ. Κώστας Αλεξανδρόπουλος, με μέλη του νέου Δημοτικού Συμβουλίου και συνεργάτες του, βρέθηκαν το διήμερο 5 και 6 Αυγούστου 2019 στα Τρίκαλα, συζητώντας, μελετώντας, βλέποντας, αξιολογώντας πρακτικές και δράσεις του Δήμου Τρικκαίων.

Στη συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Παπαστεργίου, ο κ. Αλεξανδρόπουλος ενημερώθηκε για τα όσα έχουν υλοποιηθεί σε επίπεδο δράσεων, όχι μόνο στον τομέα της τεχνολογίας, αλλά και γενικότερα της διοίκησης του Δήμου, της συνεργασίας με την κοινωνία, των πρακτικών που στοχεύουν στην ενίσχυση της συμμετοχής πολιτών και της βελτίωσης της καθημερινότητάς τους για την επόμενη περίοδο.

Τέθηκαν επί τάπητος κοινά θέματα (όπως το ζήτημα της ΖΟΕ ή ο σχεδιασμός ανάπλασης λόφων), αλλά και θέματα σχετικά με τη λειτουργία των Δήμων στο πλαίσιο της σύγχρονης αυτοδιοικητικής πραγματικότητας.

Επίσης, συζητήθηκαν ειδικότερα θέματα για τη διοίκηση και για τη λειτουργία των ΟΤΑ.

Η διήμερη επίσκεψη περιελάμβανε αναλυτική ενημέρωση για το Smart Trikala, τις πιλοτικές και υλοποιούμενες εφαρμογές του και τη γενικότερη αντίληψη του Δήμου Τρικκαίων για τις ευφυείς πόλεις.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσαν σε ζητήματα αποκομιδής απορριμμάτων και δη για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ της ΠΑΔΥΘ (Περιβαλλοντική Αναπτυξιακή Δυτικής Θεσσαλίας) ΑΕ. Με επιτόπια επίσκεψη και ενημέρωση από το στέλεχος κ. Δημ. Γιαννούχο, οι Ηλείοι ενημερώθηκαν, όχι απλώς για τον τρόπο λειτουργίας του ΧΥΤΑ και με τις νέες επενδύσεις των 35 εκατ. €, αλλά και για το γενικότερο πνεύμα σύμπνοιας πλήθους αυτοδιοικητικών από τους νομούς Τρικάλων και Καρδίτσας τα τελευταία 25 χρόνια για ένα φλέγον θέμα πολιτισμού, το θέμα των απορριμμάτων.

Στη διάρκεια της επίσκεψης, οι νέοι αυτοδιοικητικοί του Δήμου Ζαχάρως συναντήθηκαν με τον αντιδήμαρχο κ. Τ. Παζαΐτη.

Επίσης, η περιήγηση στην πόλη των Τρικάλων αφορούσε σε επίσκεψη και γνωριμία με το Μουσείο Τσιτσάνη, τον Μύλο των Ξωτικών, το Κάστρο της πόλης και τον λόφο Προφήτη Ηλία. Και οι τέσσερις αυτές επισκέψεις εντάσσονταν στη γενικότερη γνωριμία με πρακτικές που υλοποιούνται στον Δήμο Τρικκαίων σε ζητήματα προβολής, πολιτισμού, καινοτομιών, προκειμένου να μελετηθούν ειδικότερα.

Οι ξεναγήσεις στο control room και στα σημεία πολιτισμού έγιναν με τη συνοδεία του εκπροσώπου Τύπου κ. Θανάση Μιχαλάκη.

Load More Related Articles
Load More In Θεσσαλία
Comments are closed.

Check Also

Δήλωση του νεοεκλεγέντα Δημάρχου Πύλης Κώστα Μαράβα, για τη μεγάλη του εκλογική νίκη

  Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου τους δημότες του Δήμου Πύλης, που τ…