ÅÂÑÏÓ-ÃÅÖÕÑÁ ÊÇÐÙÍ ÅËËÇÍÏÔÏÕÑÊÉÊÁ ÓÕÍÏÑÁ /ÔÏÕÑÊÉÊÇ ÐËÅÕÑÁ (EUROKINISSI/ ÔÁÔÉÁÍÁ ÌÐÏËÁÑÇ)
  • Από το βήμα της Βουλής, ο Σταύρος Κοντονής, αποκάλυψε ένα ακόμα περιστατικό με τη σύλληψη δύο τούρκων στην Κυλλήνη
  • Το Πρωτοδικείο Πύργου αποφάσισε να διακοπεί η κράτησή τους και οι δύο Τούρκοι αφέθηκαν ελεύθεροι
  • Υπήρξε διαβεβαίωση του τουρκικού προξενείου ότι οι δύο Τούρκοι έχουν σταθερή κατοικία και δηλώθηκε ως τόπος διαμονής το τουρκικό προξενείο στην Αθήνα
  • Όπως εξήγησε ο Σταύρος Κοντονής, η τουρκική δικαιοσύνη δεν επέδειξε ανάλογη στάση όταν το ελληνικό προξενείο παρέστη στη δίκη των δύο αξιωματικών και δήλωσε ως τόπο κατοικίας του την έδρα του ελληνικού προξενείου στην Αδριανούπολη

Σαφές μήνυμα προς την Άγκυρα και τη διεθνή κοινότητα πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να ισοψηφίσει την παράνομη πρακτική της Τουρκίας αναφορικά με το ζήτημα των δύο ελλήνων στρατιωτικών έστειλε από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής. Μάλιστα, από το βήμα της Βουλής, αποκάλυψε πως προ δύο ημερών, ελληνικό δικαστήριο στον Πύργο απελευθέρωσε δύο Τούρκους που συνελήφθησαν στην Κυλλήνη.

«Δεν ήταν μόνο η περίπτωση του Τούρκου που δικάστηκε για την είσοδο στον Έβρο», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης φέρνοντας στη δημοσιότητα και πιο πρόσφατο συμβάν. «Πριν δυο ή τρεις ημέρες το διοικητικό πρωτοδικείο Πύργου έκανε δεκτό το αίτημα να διακοπεί η διοικητική κράτηση κατά δύο τούρκων πολιτών οι οποίοι συνελήφθησαν στο λιμάνι της Κυλλήνης», σημείωσε και εξήγησε πως υπήρξε διαβεβαίωση του τουρκικού προξενείου ότι οι δύο Τούρκοι έχουν σταθερή κατοικία και δηλώθηκε ως τόπος διαμονής το τουρκικό προξενείο στην Αθήνα.

«Το ελληνικό δικαστήριο αποφάσισε τη διακοπή της διοικητικής κράτησης» είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης και αντέτεινε ότι η Τουρκία δεν επέδειξε ανάλογη στάση όταν το ελληνικό προξενείο παρέστη στη δίκη των δύο αξιωματικών και δήλωσε ως τόπο κατοικίας του την έδρα του ελληνικού προξενείου στην Αδριανούπολη.

«Αντίστοιχο αίτημα περί μη κράτησης δεν έγινε δεκτό από το τουρκικό δικαστήριο», υποστήριξε ο κ. Κοντονής.

Εξήγησε δε πως η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου και δεν ισοψηφίζει παράνομες ή παράτυπες συμπεριφορές όπως είναι η παράνομη κράτηση των δύο ελλήνων στρατιωτικών.

Όπως είπε το μήνυμα αυτό δεν το στέλνει μόνο στην Άγκυρα αλλά και στην παγκόσμια κοινότητα από την οποία η Ελλάδα περιμένει μια «πιο σταθερή» στάση για το θέμα των δύο ελλήνων αξιωματικών. «Ακόμη και σήμερα οι δύο Έλληνες δεν ξέρουν γιατί κατηγορούνται», κατέληξε ο κ. Κοντονής.

Τι ακριβώς συνέβη

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, οι δύο Τούρκοι επέβαιναν σε τουριστικό ιστιοφόρο που δεν άνηκε σε κάποιον από τους τους επιβαίνοντες, κατά τη διάρκεια ελέγχου στο λιμάνι της Κυλλήνης

Αμέσως, ξεκίνησε η διαδικασία αναγνώρισης του σκάφους που διαπιστώθηκε πως δεν έχει εμπλακεί σε παράνομη ενέργεια.

Μετά από παρέμβαση του τουρκικού προξενείου αφέθηκαν ελεύθεροι.

altsantiri.gr

Load More Related Articles
Load More In Ελλάδα
Comments are closed.

Check Also

ΑΠΣ Τρίκαλα- Ελληνορωμαϊκή πάλη: Ο προπονητής μας… ο δάσκαλός μας

Προπονητής: αυτός που προετοιμάζει συστηματικά αθλητή.  Δάσκαλος: αυτός που καθοδηγεί και …