filaki-0712-768x512

Τέλος στη δράση δύο ανήλικων μαθητών έβαλε η αστυνομία της Λάρισας μετά από συντονισμένες και μεθοδευμένες κινήσεις.
Οι δύο νεαροί ηλικίας 15 και 16 χρόνων κατηγορούνται για διακεκριμένες κλοπές και φθορές σε σχολεία της Λάρισας σε βαθμό κακουργήματος.

Σε διάστημα ενός μήνα είχαν εισέλθει σε 9 σχολεία της πόλης και είχαν κλέψει τρόφιμα και χρήματα από τα κυλικεία και είχαν προκαλέσει φθορές σε σχολικά έγγραφα, ενώ έγραψαν και συνθήματα σε τοίχους.

Σύμφωνα με την αστυνομία οι φθορές που προκάλεσαν ανέρχονται στο ποσό των 7.000 ευρώ, η αξία των τροφίμων ανέρχεται στα 1.300 ευρώ και το χρηματικό ποσό που αφαίρεσαν φτάνει τα 500 ευρώ.

Μαζί με τους ανήλικους συνελήφθησαν και οι γονείς τους κατηγορούμενοι για παραμέληση ανηλίκων. Οι νεαροί και οι γονείς τους κρατήθηκαν για μία νύχτα στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας. Ακολούθως και αφού ορίστηκε τακτική δικάσιμος, αφέθηκαν ελεύθεροι με εντολή του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

Η δράση των μαθητών ξεκίνησε στις 6 Δεκεμβρίου και ολοκληρώθηκε με τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους στις 11 Ιανουαρίου. Εισέρχονταν στα σχολεία νυχτερινές ώρες και κυρίως κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων που τα σχολεία παρέμεναν κλειστά.

Η Ένωση Αστυνομικών Λάρισας εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια στους συναδέλφους της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λάρισας, για την ταυτοποίηση και σύλληψη των (2) δραστών οι οποίοι για μεγάλο χρονικό διάστημα από κοινού ενεργούσαν κλοπές και φθορές σε σχολικά συγκροτήματα της πόλης της Λάρισας προξενώντας ζημιές χιλιάδων ευρώ.

«Για την επίτευξη των ανωτέρω κάποιοι συνάδελφοι εργάσθηκαν μεθοδικά και επίμονα αξιοποιώντας πληροφορίες και στοιχεία διαθέτοντας ατελείωτες ώρες εργασίας, έχοντας στη διάθεσή τους ελάχιστα μέσα. Το Σωματείο μας θα βρίσκεται πάντα αρωγός και συμπαραστάτης σε όλους αυτούς τους συναδέλφους οι οποίοι με την εργατικότητα τους αναβαθμίζουν την εικόνα της Ελληνικής Αστυνομίας και αυξάνουν το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών» καταλήγει η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών ν. Λάρισας.

Κων/να Θεοχαρούλη

ert.gr

Load More Related Articles
Load More In Αστυνομικό Δελτίο
Comments are closed.

Check Also

Κώστας Αγοραστός από Λάρισα: Έχω λάβει το μήνυμα της Κυριακής και το κατανοώ – Τώρα είναι η ώρα να βρούμε ξανά τη δύναμή μας

Από τις γειτονιές της Λάρισας και το κέντρο της πόλης ξεκίνησε το νέο κύκλο επαφών και συν…