oikodomoi & synadi epaggelemata

Καλoύμε σε μαζική συμμετοχή  τους συναδέλφους Οικοδόμους,στο συλλαλητήριο την πέμπτη 17 Οκτώβρη Πλ. ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ

 στις 6.30.μ.μ.ενάντια στο πολυνομοσχέδιο

Η κυβέρνηση της ΝΔ έφερε στη Βουλή πολυνομοσχέδιο-οδοστρωτήρα που ενταφιάζει Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, χτυπάει μισθούς και εργασιακά δικαιώματα, βάζει εμπόδια στη λειτουργία των συνδικάτων και επιχειρεί να ελέγξει το περιεχόμενο των αγώνων με κατασταλτικά μέτρα.

Με αυτό τον τρόπο, η κυβέρνηση υλοποιεί όλα όσα απαιτούν οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι μεγαλοκατασκευαστές, για να θωρακίσουν και να αυγατίσουν την κερδοφορία τους.

Την περίοδο της κρίσης τσάκισαν τη ζωή μας, τα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα και τώρα, στην ανάκαμψη, συνεχίζουν με μεγαλύτερη ένταση, επιβεβαιώνοντας αυτό που εκτιμούσαμε, ότι η επίθεση που δεχόμαστε είναι διαρκής, τα μέτρα που παίρνονται είναι μόνιμα.

Η «ανάπτυξη» που περιγράφουν οι σημερινοί κυβερνώντες, όπως έκαναν και οι προηγούμενοι, δεν έχει καμία σχέση με τις δικές μας ανάγκες, ούτε αντιμετωπίζει κανένα από τα οξυμένα προβλήματα που βιώνουμε.

Συνεχίζουμε να είμαστε κακοπληρωμένοι, χωρίς ασφάλιση, υποαπασχολούμενοι περιστασιακά και άνεργοι.

Το αντιλαϊκό οπλοστάσιο των προηγούμενων χρόνων παραμένει ανέγγιχτο και εφαρμόζεται στις πλάτες μας. Βρισκόμαστε μπροστά σε νέους κινδύνους και σχεδιασμούς που θα κάνουν ακόμα χειρότερη τη ζωή μας. Ήδη η κυβέρνηση δρομολογεί νέο χτύπημα σε ό,τι έχει απομείνει στην Κοινωνική Ασφάλιση.

Ό,τι απαιτούν οι επιχειρηματίες το έχουν στα χέρια τους. Εμείς, οι εργάτες, μετράμε απώλειες.

Τα κατασταλτικά μέτρα απέναντι στους αγώνες και τα συνδικάτα είναι μέρος ενός συνολικότερου σχεδιασμού καταστολής, ώστε να μην αμφισβητείται η γραμμή και οι απαιτήσεις του κεφαλαίου.

Τα μέτρα καταστολής είναι απέναντι στους εργαζόμενους και δίπλα στους σχεδιασμούς του κεφαλαίου. Το «νόμος και τάξη» είναι το ραβδί του συστήματος της βαρβαρότητας που στοχεύει όσους προβληματίζονται, αμφισβητούν, διεκδικούν και αγωνίζονται.

Μας θέλουν υποταγμένους, χωρίς φωνή, χωρίς να σκεφτόμαστε και να αγωνιζόμαστε για τη ζωή μας, το μέλλον των παιδιών μας, για να μπορούν ανενόχλητοι να κάνουν τη δουλειά τους.

Δεν τους φοβόμαστε!!!

Δεν θα τους αφήσουμε «σε χλωρό κλαρί»!

Δηλώνουμε “παρών” στον αγώνα για την υπεράσπιση της ζωής μας, των δικαιωμάτων μας, για το παρόν και το μέλλον που έχουμε ανάγκη.

Σε αυτή την προοπτική θα δυναμώσουμε τον αγώνα μας.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ &  ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Load More Related Articles
Load More In Εργασία - Απασχόληση
Comments are closed.

Check Also

Πύλη: «Έφυγε» από τη ζωή η Βιργινία Τσιγκαρίδα

ΚΗΔΕΙΑ Την αγαπημένη μας μητέρα, γιαγιά και θεία ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΤΣΙΓΚΑΡΙΔΑ ΕΤΩΝ 91 Θανούσα κηδεύ…