economist_agribusiness_2018_

Πολλές και σπουδαίες προσωπικότητες από τον εθνικό και διεθνή χώρο, που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα, θα βρίσκονται στη Λάρισα στις 3 Μαΐου, προκειμένου να συμμετάσχουν στο συνέδριο που διοργανώνει ο εκδοτικός Οργανισμός Economist.

Το καλωσόρισμα των προσκεκλημένων και συμμετεχόντων στο Συνέδριο θα γίνει από τον John Andrews, consultant editor, The Economist, ο οποίος θα αναφερθεί στις προβλέψεις του ECONOMIST για την αγροτική επιχειρηματικότητα.

Σε μια κρίσιμη περίοδο για όλη την Ευρώπη, η ανάγκη για σταθερότητα, αισιοδοξία, συλλογική προσπάθεια και αποφασιστικότητα είναι επιτακτική. Η Κοινή Αγροτική Πολιτική πρέπει να καταστεί αποτελεσματικότερη για έναν πιο ανταγωνιστικό και βιώσιμο αγροτικό τομέα.

• Ποια είναι η κατάσταση στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή;• Ποιες είναι οι προκλήσεις για το 2018 και τα επόμενα χρόνια; • Θα επηρεάσει το Brexit την Κοινή Αγροτική Πολιτική;

Το τρίτο δανειακό πρόγραμμα ΕΕ/ΔΝΤ για την Ελλάδα θα λήξει τον Αύγουστο του 2018. Χωρίς αμφιβολία, η φετινή χρονιά θα είναι κομβικής σημασίας για το μέλλον της Ελλάδας, καθώς η χώρα επιδιώκει να επιστρέψει στην οδό της ανταγωνιστικότητας και της ανάπτυξης ύστερα από τα χρόνια της κρίσης και της αβεβαιότητας.

• Μπορεί η Ελλάδα να γίνει ο πρωταγωνιστής στο νοτιανατολικό τμήμα της Ευρώπης; • Ποιες είναι οι προτεραιότητες της κυβέρνησης για τους επόμενους μήνες; • Μπορεί ο ελληνικός αγροτικός τομέας να μετατρέψει την αβεβαιότητα σε σταθερότητα, ανταγωνιστικότητα και ανάπτυξη;

Το 4ο Συνέδριο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας του Economist θα αποτελέσει το ιδανικό σκηνικό για μια ανοιχτή και υψηλού επιπέδου συζήτηση με διακεκριμένους ηγέτες από τον χώρο της πολιτικής, των επιχειρήσεων, της τεχνολογίας καθώς και από την ακαδημαϊκή κοινότητα, που θα μοιραστούν τη γνώση και την εμπειρία τους και θα προωθήσουν προτάσεις πάνω στα ζητήματα με τα οποία θα καταπιαστεί το συνέδριο.

Δείτε το πρόγραμμα εδώ

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

agro24.gr

Load More Related Articles
Load More In Αγροτικά νέα
Comments are closed.

Check Also

Θανάσης Λιούτας: Εντάσσονται στην πρώτη αρωγή και οι πλημμυροπαθείς κατ’ επάγγελμα αγρότες

Και οι κατ’ επάγγελμα αγρότες, των οποίων το πάγιο κεφάλαιο και ο εξοπλισμός, έπαθαν ζημιά…