voitheia spiti

Με εκπροσώπους των εργαζόμενων στη μονάδα “Βοήθεια στο Σπίτι” συναντήθηκαν οι βουλευτές Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ, στα πλαίσια αμοιβαίας ενημέρωσης σε σχέση με τη διαδικασία ολοκλήρωσης των προσλήψεων που έχουν εξαγγελθεί από τον Πρωθυπουργό.

Όπως τονίστηκε από τους βουλευτές, το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” περνάει πλέον σε μία νέα φάση ισχυροποίησης, αφήνοντας πίσω του τα προβλήματα χρηματοδότησης και ενισχύοντας τους εργαζόμενους σε αυτό. Οι 3000 προσλήψεις στο συγκεκριμένο πεδίο των πολιτικών κοινωνικής αλληλεγγύης κατοχυρώνονται και ταυτόχρονα προχωρούν οι διαδικασίες του ΑΣΕΠ, με ιδιαίτερη μέριμνα για τους εργαζόμενους που στήριξαν όλα τα προηγούμενα χρόνια το πρόγραμμα.

Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους επισήμαναν ότι δεν θα πρέπει να χαθεί η εμπειρία των ανθρώπων που μόχθησαν όλα αυτά τα χρόνια για την επιτυχία του προγράμματος, ενώ ταυτόχρονα υπογράμμισαν ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι η ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους ξεκινάει από την φροντίδα των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και ιδιαίτερα των ηλικιωμένων.

Τέλος, τέθηκε και το θέμα της ένταξης στο επίδομα ανθυγιεινής εργασίας και της ειδικότητας των οικογενειακών βοηθών, ώστε να υπάρχει ενιαία αντιμετώπιση όλων των εργαζομένων στο πρόγραμμα.

Load More Related Articles
Load More In Εργασία - Απασχόληση
Comments are closed.

Check Also

Διακοπή ρεύματος σε ΤΚ & περιοχές των Δήμων Πύλης & Τρικκαίων

Ειδοποιούνται οι καταναλωτές ΔΕΔΔΗΕ των παρακάτω περιοχών ότι για να εκτελεσθούν απαραίτητ…