tsiprasMitsotakis

Kατ’ ιδίαν συνάντηση μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη ορίστηκε – σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Real.gr – για την επόμενη Πέμπτη.

Το ραντεβού, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αποφασίστηκε μετά το τετ α τετ που είχαν οι δυο άνδρες στο Μουσείο της Ακρόπολης το βράδυ της Παρασκευής, στο δείπνο προς τιμήν του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν.

Κύριο αντικείμενο της συνάντησης αποτελεί η Συνταγματική Αναθεώρηση και ο νέος εκλογικός νόμος, ενώ είναι σαφές ότι η συζήτηση του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης – ανεξαρτήτως τι θα ειπωθεί δημοσίως – θα επεκταθεί και στα άλλα θέματα της επικαιρότητας.

Θα ψηφιστεί πριν τον Αύγουστο

Μετά τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα ακολουθήσουν οι συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους αρχηγούς των κομμάτων της ελάσσονος αντιπολίτευσης, πλην φυσικά της Χρυσής Αυγής.

Αμέσως μετά ο Αλέξης Τσίπρας θα ανακοινώσει την οριστική του απόφαση για το νέο εκλογικό νόμο που θα προτείνει η κυβέρνηση, καθώς πρόθεση του Μεγάρου Μαξίμου είναι να ψηφιστεί πριν τις θερινές διακοπές της Βουλής τον Αύγουστο, ενώ – όπως έχει δεσμευτεί – θα ανακοινώσει την πρότασή του για τη Συνταγματική Αναθεώρηση στις 24 Ιουλίου, ημέρα της αποκατάστασης της Δημοκρατίας στη χώρα μας.

Το αποτέλεσμα της συνάντησης

Όσον αφορά στον εκλογικό νόμο ο πρωθυπουργός αναμένεται να αποφασίσει μεταξύ της απλής αναλογικής, με παραμονή του ορίου του 3% – άποψη που είναι πλειοψηφική στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ – και στην παροχή μπόνους 30 εδρών στο κόμμα ή τον συνασπισμό κομμάτων που στις εκλογές θα συγκεντρώσει πάνω από 40%.

Από τη συνάντηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό η απόφαση, καθώς σε περίπτωση άρνησης της Νέας Δημοκρατίας να εισέλθει στο διάλογο επί των δυο προτάσεων, η απλή αναλογική θα έρθει πιο κοντά.

Πηγή:madata.gr

Load More Related Articles
Load More In Πολιτικά
Comments are closed.

Check Also

Κ. Μαράβας από Πύλη: Όσες οι χιλιάδες σταγόνες της αποψινής βροχής, τόσες & οι ψήφοι στην κάλπη του Συνδυασμού μας την Κυριακή!(βίντεο/φωτό)

«Γκρέμισε» το Πνευματικό Κέντρο της Πύλης ο Κώστας Μαράβας… Πρωτόγνωρη και απρόσμενη…