unnamed

Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης ∆ήμων Ελλάδας, ∆ημήτρης Παπαστεργίου υποδέχτηκε στα γραφεία της Ένωσης αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού στους ΟΤΑ, με επικεφαλής τον Πρόεδρό της Μάρκο ∆αρδαμάνη και συζήτησαν για τα προβλήματα των εργαζομένων.

Ο Πρόεδρος της ΚΕ∆Ε, ∆ημήτρης Παπαστεργίου, τόνισε στους εργαζόμενους ότι οι ∆ήμοι στηρίζονται στους εργαζόμενους και ότι χωρίς αυτούς η Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να επιτελέσει σωστά το έργο της προς όφελος της κοινωνίας και των πολιτών. «Ακόμη και γι’ αυτά που διαφωνούμε, μπορούμε να βρούμε κοινούς τόπους που θα κάνουν την Αυτοδιοίκηση πιο αποτελεσματική και πιο κοντά στον πολίτη.

Οι πόρτες της ΚΕ∆Ε είναι ανοιχτές και οι προτάσεις σας για καλύτερες υπηρεσίες προς τους πολίτες είναι ευπρόσδεκτες. Η ασφάλειά σας είναι σημαντικό μας μέλημα και μαζί θα παλέψουμε για να εξαλειφθούν τα λίγα φαινόμενα αδιαφορίας για τα μέτρα που εξασφαλίζουν την υγιεινή και την χωρίς προβλήματα εργασία σας» δήλωσε ο Πρόεδρος της ΚΕ∆Ε.

Η ΠΟΠ-ΟΤΑ με υπόμνημα που παρέδωσε στον κ. Παπαστεργίου, έθεσε υπόψη της ΚΕ∆Ε τα βασικά αιτήματα του προσωπικού όπως την αντίθεσή τους στην κατάργηση του Ανθυγιεινού και Επικίνδυνου Επιδόματος και την ένταξη στα βαρέα και άλλων κατηγοριών εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι έθεσαν το θέμα της ασφάλειας των εργαζομένων στους ∆ήμους και ζήτησαν την αυστηρή εφαρμογή των προβλεπομένων. Ζήτησαν επίσης στήριξη από την ΚΕ∆Ε για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και ΕΣΣΕ καθώς και την αναγνώριση μισθολογικά της επταετίας από τον ιδιωτικό τομέα για τη διετία 2016 και 2017 και την απόδοση πλασματικών χρόνων εργασίας για όσους σταμάτησαν το 2012.

Εξέφρασαν την ανησυχία τους για τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και πρότειναν τη δημιουργία νέων Οργανισμών Εσωτερικής Υπηρεσίας με πρόβλεψη, σε όλους τους ∆ήμους, για τις πραγματικές ανάγκες σε προσωπικό και απελευθέρωση των προσλήψεων.

Load More Related Articles
Load More In Εργασία - Απασχόληση
Comments are closed.

Check Also

Επίσκεψη κλιμακίου του Ε.Α.Γ.Μ.Ε., στην Τ.Κ. Παραμέρου, για το φαινόμενο της κατολίσθησης

Επίσκεψη κλιμακίου του Ε.Α.Γ.Μ.Ε. (Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών – πα…