akadimaikos

Συνάντηση είχαν την Τρίτη 11/1/2016 , στο Δημαρχείο Πύλης, ο Δήμαρχος Πύλης Κωνσταντίνος Μαράβας με τον κ. Χάρη Κουδούνα, Καθηγητή – Ακαδημαϊκό της Ακαδημίας Επιστημών Γραμμάτων & Τεχνών “Angelica Constantiniana” της Ρώμης.

Παρόντες οι Αντιδήμαρχοι Πύλης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλης, ο Πρόεδρος του ΟΚΠΑΔ, ο Πρόεδρος της ΚΟΙΔΕΚΑΠ, o Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Πύλης, υπηρεσιακοί παράγοντες και ο Διευθυντής του Γυμνασίου Πύλης κ. Πανάγος Βασίλειος.
Θέμα της συζήτησης ήταν ο καθορισμός και οι λεπτομέρειες της μετάβασης κλιμακίου από τον Δήμο Πύλης στον Δήμο του Λορέτο, στην Ιταλία, με σκοπό τον εορτασμό των 700 ετών από τη χτίση της Αγίας Οικίας του Λορέτου Ιταλίας, στις 4 – 5 και 6 Μαρτίου 2016.

Πρόκειται για ένα εγχείρημα με τεράστιο ειδικό βάρος τόσο για τον Δήμο Πύλης όσο και για τον Δήμο Άρτας, ο οποίος θα συμμετάσχει επίσης.
Παράλληλα θα είναι στην αποστολή και η Θρησκευτική Ηγεσία των Τρικάλων, της Άρτας κάτω από την ομπρέλα της Μητρόπολης Αθηνών και πάσης Ελλάδος.
Όλη η δράση γίνεται κάτω από την Αιγίδα της εκ του Πάπα Αντιπροσώπευσης του Ιερού Ναού του Λορέτου, της Ιταλικής Πρεσβείας επί της Αγίας Έδρας του Βατικανού και του Δήμου του Λορέτο.
Ο Δήμος Πύλης, ο Δήμος Άρτας θα είναι οι επίσημοι προσκεκλημένοι και θα υπογραφεί Σύμβαση Φιλίας με πολύπλευρες ωφέλειες.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον κ. Χάρη Κουδούνα για την σημαντική ιστορική έρευνά του και για το ενδιαφέρον του, ως Σύμβουλος και Αξιωματικός Σύνδεσμος για την Ελλάδα της Ακαδημίας “Angelica Constantiniana” της Ρώμης, ώστε να συμμετάσχουμε στον εορτασμό των 700 ετών από τη χτίση της Αγίας Οικίας του Λορέτου Ιταλίας.

Τόνισε την επιθυμία του για την αποστολή Θρησκευτικής και Πολιτικής Αντιπροσωπείας του Δήμου μας, ώστε μετά από αυτή την συνάντηση, με την αντίστοιχη της πόλης του Λορέτου, να μπορέσουμε να ενισχύσουμε τους δεσμούς μεταξύ αυτού του Αγίου Τόπου του Λορέτου με την Βυζαντινή Μονή της Ακαταμάχητου Θεοτόκου των Μεγάλων Πυλών ( ΠΟΡΤΑ ΠΑΝΑΓΙΑ). Ένα από τα εξέχοντα ως γνωστό Βυζαντινών Μνημείων της Χώρας μας.

Τα αποτελέσματα της συνάντησης θα είναι πολύπλευρης αξίας, τόσο στο θρησκευτικό κομμάτι του τουρισμού όσο και στο κοινωνικό κομμάτι. Θέλουμε ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ να ξεκινάει από την Πύλη και να φτάνει στο Λορέτο της Ιταλίας.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΧΑΡΗ ΚΟΥΔΟΥΝΑ.
Ακαδημαϊκός.
Γεννημένος το 1962 στην Αθήνα – Ελλάδα.
Μέλος της Ακαδημίας των Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών “Angelicο Costantiniana” της Ρώμης, διδάσκαλος της Ελληνικής γλώσσας σε μερικά σχολεία του νομού Μάρκε Ιταλίας (όπου και διαμένει), είναι δε εγγεγραμμένος στο Μητρώο των Τεχνικών Εμπειρογνωμόνων και Συμβούλων του Δικαστηρίου της Ανκόνα

 

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Χρήστος Σταϊκούρας: Παραδίδουμε, ενοποιημένο, το μεγαλύτερο τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας, Ε65

«Με τη σημερινή παράδοση στην κυκλοφορία δύο σημαντικών τμημάτων του έργου, ολοκληρώνουμε …