Boutinas (2)

Τα μέλη του Δ.Σ.  της Εθελοντικής Ομάδας Διάσωσης και Υγειονομικών Αποστολών επισκέφθηκαν τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού,Πολιτισμού και Δια Βίου Μάθησης Γιάννη Μπουτίνα στο γραφείο του. Η επίσκεψη είχε ρόλο γνωριμίας αρχικά με το νεοσύστατο σύλλογο αλλά και στόχευσης κοινών δράσεων με την Περιφέρεια Θεσσαλίας .

Τα μέλη της εθελοντικής ομάδας συζήτησαν με τον Αντιπεριφερειάρχη για τη βοήθεια που μπορούν να παρέχουν στην πιστοποίηση μονοπατιών περιηγητικού τουρισμού , για τη συνδρομή τους στη διοργάνωση εκδηλώσεων, για τη συνδρομή τους σε ακραία φυσικά φαινόμενα αλλά και τη συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια σε ενημερωτικού τύπου εκδηλώσεις , όπως εκπαίδευση για πρώτες βοήθειες, λειτουργία απινιδωτή, ασκήσεις απεγκλωβισμού και άλλες σχετικές δράσεις.

Ο κ. Μπουτίνας τόνισε πως και ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός και όλη η Περιφερειακή Αρχή δίνουν πολύ μεγάλη σημασία στη συνεργασία με εθελοντικές ομάδες για την ανάδειξη του εθελοντισμού στην κοινωνία αλλά και τη συνέχιση συνεργιών και συνεργασιών για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη διεκπεραίωση δράσεων και ενεργειών .

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της ομάδας κ. Λέτσας Ξενοφών, ο Γραμματέας κ. Αρχοντής Βασίλης και το μέλος της ομάδας κ. Τσακνάκη Μαίρη.

Μετά τους εθελοντές ο κ. Μπουτίνας υποδέχθηκε το Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Λάρισας που εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο κ. Γούλα Απόστολο, την Αντιπρόεδρο κ. Χτενά Βασιλική , τον ταμία κ. Γκέτσιο Κώστα, τη Γραμματέα κ. Παππά Μελίνα  και την Έφορο Δημ. Σχέσεων κ. Αγγελακοπούλου Ιουλία.

Όλα αυτά τα χρόνια η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων νομού Λάρισας έχουν αναπτύξει αγαστή συνεργασία και συνδιοργάνωσαν πολλές δράσεις κι εκδηλώσεις. Σε αυτό το πλαίσιο ζητήθηκε και η διεύρυνση της συνεργασίας μεταξύ τους με νέες δράσεις. Επίσης συζητήθηκε η περαιτέρω αναβάθμιση του Ιπποκράτειου αγώνα, του αγώνα ο οποίος έχει όλα αυτά τα χρόνια εκκίνηση και τερματισμό το Αρχαίο Θέατρο Λάρισας και μια διαδρομή μοναδική μέσα από τα ιστορικά μνημεία της πόλης αλλά και το Γεντίκι trail 3, έναν ορεινό αγώνα στο μυστικό βουνό της Λάρισας το Γεντίκιον Όρος.

Και οι δυο αυτοί αγώνες πέρα από τις άλλες δράσεις του συλλόγου σηματοδοτούν την πόλη της Λάρισας και τα πολιτιστικά της μνημεία και αναδεικνύουν τη Λάρισα ως τουριστικό προορισμό. Για το λόγο αυτό συμφωνήθηκε ότι στον επόμενο Ιπποκράτειο αγώνα να δοθεί ξεχωριστή δημοσιότητα και προβολή του.

Boutinas (1)

Load More Related Articles
Load More In Υγεία
Comments are closed.

Check Also

Γιώργος Πολυγένης: Ο Δ. Πύλης, με επιλογή του «Πρώτα ο Άνθρωπος», είναι «καταδικασμένος», να πάει συνέχεια μπροστά!

Ο  Γιώργος Πολυγένης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος για άλλη μια φορά με τον συνδυασμό του…