DDE-ENIMEROSI_07

Την Πέμπτη, 3-9-2020 πραγματοποιήθηκε, μετά από πρόσκληση της Διευθύντριας Δ.Ε. Τρικάλων, κας Ελένης – Μαρίνας Ξυνοπούλου, και ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, συνάντηση με τους Διευθυντές όλων των σχολικών μονάδων  αρμοδιότητας της  Δ.Ε. ν. Τρικάλων στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου  ΕΠΑΛ Τρικάλων «Απόστολος Γιαννακός»

Σκοπός της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε χώρο επαρκή για την ταυτόχρονη παρουσία τόσων ανθρώπων και έπειτα από πρόσκληση της Διευθύντριας ήταν η κατ΄ αρχήν  γνωριμία της κας  Ξυνοπούλου με τους διευθυντές των σχολείων Δ.Ε και το Διευθυντή του Δ.ΙΕΚ, κ. Γκιμούσια Προκόπιο. Κύριος όμως

σκοπός ήταν η ενημέρωσή τους  για την επίτευξη μιας ασφαλούς χρονιάς , καθώς επίκειται η έναρξη των μαθημάτων σε λίγες μέρες  σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις  της Υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, την περασμένη Τρίτη.  Σύμφωνα με αυτές η κα Διευθύντρια  ανέφερε τα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας, αλλά και τις ενέργειες του Υπουργείου για μια χρονιά χωρίς εμπόδια, όπως η πρόσληψη αναπληρωτών ΕΕΠ & ΕΒΠ, το ενισχυμένο ΠΣΔ, αλλά και η εξ αποστάσεως διδασκαλία.

Όπως ήταν φυσικό ακούστηκαν προβληματισμοί και εκφράστηκαν ανησυχίες. Όλοι ωστόσο συμφώνησαν πως θα μπουν σε αυτή την κονίστρα, για να παλέψουν  έχοντας ως μοναδικό στόχο την ασφαλή λειτουργία των σχολείων μας.

Τη δημοτική αρχή εκπροσώπησε ο Δήμαρχος Τρικκαίων & Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, κ. Παπαστεργίου Δημήτριος,  ο οποίος αναφέρθηκε  σ τις ενέργειες και τον καθοριστικό ρόλο της δημοτικής αρχής που στέκεται αρωγός αυτό το διάστημα στην εκπαιδευτική κοινότητα.  Γνωρίζοντας έτσι ότι υπάρχει ικανό προσωπικό καθαριότητας, εξασφάλιση αναλώσιμων υλικών για εκπαιδευτικούς και μαθητές και  κυλικεία που θα λειτουργήσουν με εξειδικευμένες οδηγίες,  οι Διευθυντές ένιωσαν πως δεν είναι μόνοι τους σε όλο αυτό.

Η Διευθύντρια τους  υπενθύμισε τη φράση της Υπουργού  πως «κάθε βήμα θα αξιολογείται και θα επικαιροποιείται» και ότι το ίδιο μπορεί να γίνει και σε τοπικό επίπεδο. Για το λόγο αυτό αποφασίστηκε να ορισθεί ένας  εκπαιδευτικός σε κάθε σχολείο, υπεύθυνος  για την άμεση ενημέρωση της Διεύθυνσης   για προβλήματα που τυχόν θα προκύψουν  στην πορεία.

«Η εκπαίδευση και η υγεία είναι δύο αγαθά στα οποία όλοι οφείλουμε να δείχνουμε το δέοντα σεβασμό», είπε η Διευθύντρια Δ.Ε. και έληξε τη συνάντηση ευχαριστώντας τους Διευθυντές για την παρουσία τους,  ευχόμενη δύναμη,  αισιοδοξία και  πολύτιμη συνεργασία μεταξύ τους.

DDE-ENIMEROSI_02

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Πύλη: «Έφυγε» από τη ζωή η Βιργινία Τσιγκαρίδα

ΚΗΔΕΙΑ Την αγαπημένη μας μητέρα, γιαγιά και θεία ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΤΣΙΓΚΑΡΙΔΑ ΕΤΩΝ 91 Θανούσα κηδεύ…