sasmy

Την Κυριακή 08.12.2019 στα Τρίκαλα, στο πλαίσιο των εθιμοτυπικών επισκέψεων, ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΑΣΜΥ), συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κο Κώστα Σκρέκα.

Με επιχειρήματα και τεκμηριωμένες θέσεις που καταγράφουν τις τραγικές επιπτώσεις του οράματος του ΥΦΕΘΑ κ. Αλκιβιάδη Στεφανή της δημιουργίας Σώματος Υπαξιωματικών, (το οποίο δεν προϋπήρχε εντός του προγράμματος της ΝΔ για τις Ένοπλες Δυνάμεις), προσήλθαν στην εν λόγω συνάντηση ο Πρόεδρος του ΣΑΣΜΥ κ. Ευάγγελος Στέφος, ο Γεν. Γραμματέας κ. Στέφανος Κουκουράβας, ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας κ. Νικόλαος Μητσάκος και ο Έφορος κ. Κώστας Ακράτος.

Η συνάντηση έγινε κατόπιν αιτήματος του ΣΑΣΜΥ, για την ενημέρωση του Υφυπουργού και τη στήριξή του, στην πραγματική αναβάθμιση της Σχολής η οποία πλέον έχει γίνει 3ετούς φοίτησης και είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στους μαθητές, καθώς επίσης και τα μόρια για την είσοδο τους σε αυτή είναι αρκετά υψηλά, και ΟΧΙ στην υποβάθμιση και απαξίωση, που κάποιοι οραματίζονται για μας, δυστυχώς χωρίς εμάς.

Ο ΣΑΣΜΥ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να δεχθεί ένα τέτοιο σχέδιο, το οποίο υποβαθμίζει τη ΣΜΥ και τους σπουδαστές αυτής, και το καταδικάζει εν τη γενέσει του, απορρίπτοντας το συνολικά και αναμένει τις απόψεις που εκφράστηκαν στη συνάντηση, να αποτυπωθούν και στο τελικό κείμενο, καθώς ο οραματισμός δημιουργίας μιας ξεχωριστής κατηγορίας Αξκων από τα ΑΣΕΙ, δεν επιφέρει κάποιο κίνητρο ανέλιξης για τα στελέχη των ΑΣΣΥ, οι οποίοι αν μη τι άλλο σταδιοδρομούν επαγγελματικά αλλά και ακαδημαϊκά, έχοντας ως περγαμηνές τίτλους σπουδών, τόσο μεταπτυχιακών, όσο και διδακτορικών.

Ο Υφυπουργός κ. Κώστας Σκρέκας, άκουσε με εξαιρετικό ενδιαφέρον όλες τις θέσεις του ΣΑΣΜΥ και η συνάντηση ολοκληρώθηκε με δέσμευση και από τις δύο πλευρές για συνέχιση της επικοινωνίας και περαιτέρω επεξεργασία του εν λόγω ζητήματος που απασχολεί αφενός τους σπουδαστές των ΑΣΣΥ αφετέρου και του γονείς τους οι οποίοι αγωνιούν για την τύχη των παιδιών τους. 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο     

-Ο-

Πρόεδρος

  Ευάγγελος Στέφος

 

            -Ο-

             Γεν. Γραμματέας

               Στέφανος Κουκουράβας

Load More Related Articles
Load More In Βήμα των πολιτών
Comments are closed.

Check Also

Χρήστος Μιχαλάκης: Επενδύουμε μαζί σε αυτή τη νέα αφετηρία!

Η Θεσσαλία και ο Νομός Τρικάλων βρίσκονται μπροστά σε μία καθοριστική περίοδο, με την επόμ…