antiproswpwia DEH Arxiki

Κλιμάκιο της ΔΥΗΠ, με επικεφαλής τον Διευθυντή αυτής κ. Ιωάννη Αργυράκη, βρέθηκε χθες το πρωί στην Πύλη, όπου είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Πύλης κ. Κώστα Μαράβα, για την από κοινού προσπάθεια συντονισμού των ενεργειών, που θα βοηθήσουν στην επίσπευση της έναρξης λειτουργίας του Υ/Η Μεσοχώρας.

Κατά την συνάντηση ο προϊστάμενος της πολεοδομικής Υπηρεσίας κ. Στεφ. Παιδής ενημέρωσε το κλιμάκιο της ΔΥΗΠ, για την πρόοδο των ενεργειών που έχουν γίνει από πλευράς Δήμου & αφορούν στο ανανεωμένο ΣΧΟΑΠ της περιοχής, το οποίο έχει εγκριθεί από την Περιφέρεια Θεσσαλίας & βρίσκεται προς τελική έγκριση από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπ. Περιβάλλοντος, για τυχόν παρεμβάσεις που θα χρειαστεί, ώστε να πάρει τη μορφή ΦΕΚ.

Επίσης ο κ. Παιδής αναφέρθηκε & στην απαιτούμενη Αναπτυξιακή Μελέτη, με τα νέα δεδομένα που θα συνοδεύει το ΣΧΟΑΠ, ότι αυτή βρίσκεται σε τροχιά δημοπράτησης.

Πάγια θέση του Δημάρχου, όσον αφορά την μετεγκατάσταση του οικισμού & τις απαλλοτριώσεις που θα την συνοδεύσουν, είναι, ότι αυτά θα πρέπει να γίνουν με πολιτική απόφαση, δηλαδή με την σύσταση ειδικού νόμου, μέσω του οποίου θα προβλέπεται ολοκληρωμένα η όλη διαδικασία, ώστε να αποφευχθεί η διαδικασία της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης, που θα αποτελεί δικαστική απόφαση. Σε αυτό το κομμάτι θα ζητηθεί & η συνδρομή των τοπικών κυβερνητικών βουλευτών.

Από πλευράς ΔΥΗΠ ζητήθηκε η συνδρομή του Δήμου, αλλά & των κατοίκων της περιοχής, ώστε εξειδικευμένα συνεργεία της να προβούν στην επικαιροποίηση του κτηματολογίου, δηλ. στην εκ νέου αποτύπωση & σύσταση κτηματολογικών καταστάσεων, ώστε να αποδοθεί η όσον το δυνατόν καλύτερη εικόνα, προς όφελος των κατοίκων.

Το κλιμάκιο της ΔΥΗΠ, αποτελούσαν ακόμη ο κ. Ιω. Κουβόπουλος, Δ/ντής ΔΥΗΠ, η κα Αικατερίνη Γκάτση/Τομεάρχης Απαλλοτριώσεων της ΔΥΗΠ, ο κ. Άγγελος Δημητρίου, Δ/ντής ΚΕΨΕ Θεσσαλίας, ο κ. Χάρης Συνοδινός, Δντής Κλάδου Ρυθμιστικού Πλαισίου & Περιουσίας & ο κ. Ιω. Ναούμης, Δικηγόρος της ΔΝΥ.

Από πλευράς Δήμου, εκ του Δημάρχου & του κ. Παιδή, ήταν & η νομική σύμβουλος του Δήμου Πύλης κα Γιάννα Τριανταφύλλου, ο προϊστάμενος της Οικον. Υπηρεσίας του Δήμου κ. Παν. Τζαχρήστος, καθώς & οι Αντ/ρχοι Τεχν. Έργων & Καθαριότητας, κ. Κ. Ούτρας & Λ. Οικονόμου, αντίστοιχα.

Την Κοινότητα Μεσοχώρας, εκπροσώπησε ο πρόεδρος κ. Θαν. Σακκάς.

antiproswpwia DEH (1)

antiproswpwia DEH (3)

antiproswpwia DEH (5)

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Τρικαλινοί δρομείς στον Μαραθώνιο της Βιέννης!!!

Ακόμη μια αποστολή του Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων σε Μαραθώνιο του εξωτερικού ! Αυτή την φο…