papakosta-katerina-dioikitis oaed

Η Βουλευτής ΝΔ Τρικάλων κα. Κατερίνα Παπακώστα, σε συνέχεια των θεσμικών επισκέψεων της σε οργανισμούς και φορείς του δημοσίου με σκοπό την εξεύρεση λύσεων σε σημαντικά θέματα του Νομού, συναντήθηκε σήμερα με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Σπύρο Πρωτοψάλτη.

Αρχικά του εξέφρασε τον προβληματισμό της για τον μεγάλο αριθμό βρεφών και νηπίων που έμειναν δυστυχώς εκτός βρεφονηπιακών σταθμών στον νομό Τρικάλων, δημιουργώντας έτσι ένα επιπλέον πρόβλημα στους νέους γονείς και δη στη δυνατότητα ευρύτερης συμμετοχής των γυναικών στην οικονομική ζωή του τόπου, αναζητώντας την εξεύρεση άμεσης λύσης.

Ο κ. Πρωτοψάλτης δεσμεύτηκε πως ο ΟΑΕΔ δύναται να καλύψει τις απαιτήσεις σε κτιριακές υποδομές , διατροφή , καθαριότητα κλπ για τη φιλοξενία επιπλέον 50 βρεφών -νηπίων στην υπάρχουσα δομή του, στα Τρίκαλα, στα πλαίσια σύμπραξης με τον δήμο Τρικκαίων, εφόσον αυτός αναλάβει τη διάθεση προσωπικού μέσω ενδεχομένως και του Προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας.

Επιπλέον,  η Βουλευτής του εξέφρασε την απορία γιατί ο Νομός Τρικάλων είναι από τους λίγους νομούς στην επικράτεια που δεν διαθέτει Επαγγελματικές σχολές, ειδικά σε μια τόσο κρίσιμη οικονομική συγκυρία τόσο για την χώρα όσο και για τον Νομό.

Ο κ. Πρωτοψάλτης διαβεβαίωσε την κα Παπακώστα ότι ο ΟΑΕΔ διαθέτει την βούληση προκειμένου και στα Τρίκαλα να λειτουργήσει άμεσα Επαγγελματική σχολή, εφόσον διαπιστωθεί η ύπαρξη ενδιαφέροντος από νέους και νέες που θέλουν να επιμορφωθούν σε εξειδικευμένα αντικείμενα.

Load More Related Articles
Load More In Πολιτικά
Comments are closed.

Check Also

Executive workshop για την Ευρωπαϊκή νομοθεσία CSRD και το νέο Eυρωπαϊκό Πρότυπο Εκθέσεων Βιωσιμότητας (ESRS)  διοργάνωσε το Κέντρο Αειφορίας (CSE) 

Το Κέντρο Αειφορίας (CSE) πραγματοποίησε υψηλών προδιαγραφών Εxecutive Workshop με θέμα «C…