tsipras

Αν ναυαγήσει το Eurogroup , το ελληνικό ζήτημα θα παραπεμφθεί στο Σύνοδο στις 22 Ιουνίου

 Με την ψήφιση χθες στη Βουλή των τροπολογιών, κλείνουν, εν όψει του Eurogroup της προσεχούς Πέμπτης στο Λουξεμβούργο, και οι εκκρεμότητες με τα προαπαιτούμενα στο πλαίσιο της β’ αξιολόγησης

Με δεδομένο ότι οι διεργασίες στο κυβερνητικό στρατόπεδο εντείνονται, ο πρωθυπουργός θα έχει τις επόμενες ώρες επικοινωνίες με όλα τα στελέχη που εμπλέκονται στην διαπραγμάτευση.

Η βούληση του κ. Τσίπρα είναι να μεταφέρει στους συνομιλητές του: Αφενός, τις πτυχές της πρότασης που επεξεργάζεται η Αθήνα για «καθαρή λύση», με βάση την πρόταση της Γαλλίας και έμφαση στην ανάπτυξη. Αφετέρου, να τους ενημερώσει ότι αν δεν καταστεί εφικτό να καταλήξουν όλες οι πλευρές στο Eurogroup θα θέσει το θέμα στις 15 Ιουνίου στη Σύνοδο.

Η στρατηγική της κυβέρνησης περιλαμβάνει τη σύνδεση των μεσοπρόθεσμων μέτρων με τα αναπτυξιακά προγράμματα,

Σε ό,τι αφορά στα μεσοπρόθεσμα μέτρα, η κυβέρνηση θα επιμείνει στην πρόταση που κατέθεσε η Γαλλία και που αφορά στη δημιουργία μηχανισμού με ρήτρα ανάπτυξης, που θα τη συνδέει με την αποπληρωμή του χρέους και τα τοκοχρεολύσια.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνει η κυβέρνηση και στις αναπτυξιακές δράσεις και παρεμβάσεις, προκειμένου να γεφυρωθούν οι διαφορές των προβλέψεων ΔΝΤ-Ευρώπης και για την ανάπτυξη και για τα προαπαιτούμενα.

Στην κατεύθυνση αυτή για να επιτευχθεί συμφωνία και να μη χαθεί άλλο ένα ορόσημο, έρχεται τη Δευτέρα στην Αθήνα ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ Μπρούνο Λεμέρ, ο οποίος αναμένεται να έχει συναντήσεις με τους κκ Τσίπρα, Τσακαλώτο και Στουρνάρα ώστε να παίξει ουσιαστικό ρόλο και να προσεγγίσουν οι εμπλεκόμενες πλευρές.

koutipandoras.gr

Load More Related Articles
Load More In Πολιτικά
Comments are closed.

Check Also

Πεζοπορία στα Μετέωρα, διοργανώνει η Ο.Λ.Κ. στις 08/10

Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου η Ορειβατική Λέσχη Καλαμπάκας διοργανώνει πεζοπορία στην περιοχή τ…