5o Gymnasio (1)

kinitikotita      Στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας συμμετείχαν οι μαθητές της Α΄ Τάξης του 5ου Γυμνασίου Τρικάλων. Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» από το 2002 έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους.

Κάθε χρόνο, η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» εστιάζει σε διαφορετικά θέματα που συνδέονται με τη βιώσιμη αστική κινητικότητα. Για το 2018, έχει επιλεγεί ως μότο το «Συνδυάζω – Μετακινούμαι!» (Mix and Move!) εστιάζοντας στην Πολυτροπικότητα, στη διασύνδεση των μέσων της αστικής μετακίνησης, με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στον αστικό ιστό, μέσω της συνύπαρξης των MMM, των πεζών, των ποδηλάτων και των οχημάτων.

Οι μαθητές/τριες της Α΄τάξης του 5ου Γυμνασίου  είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας  την Παρασκευή 21-9-2018 μέσω των δράσεων: «Παρουσίαση Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων» και «Εργαστήριο Κινητικότητας» στον Μύλο Ματσόπουλου.

Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τα  οφέλη που προκύπτουν από την συνδυαστική αστική κινητικότητα «Συνδυάζω – Μετακινούμαι!». Επιπλέον    ενθαρρύνθηκαν  να δοκιμάσουν διάφορες λύσεις κινητικότητας που είναι διαθέσιμες στην πόλη των Τρικάλων και τέλος παροτρύνθηκαν να επιλέγουν την καλύτερη και πιο σύντομη διαδρομή για τις μετακινήσεις τους γιατί κάνοντας έξυπνες επιλογές στα είδη των μέσων μεταφοράς που χρησιμοποιούμε, εξοικονομούμε χρήματα, βελτιώνουμε την υγεία μας και βοηθάμε το περιβάλλον.

Το Σχολείο ευχαριστεί τους καθηγητές/τριες: κ. κ. Καλλιάρα Χρήστο,  Καρανίκα Ιωάννη, Λύτρα Αμαλία, Μανώλη Κων/νιά,  Μπαλκίζα Σωτήριο, Παπαευθυμίου Κων/νο, Παρδάλη Βασίλειο και Ρίζο Γεώργιο που συνέβαλαν στην επιτυχή πραγματοποίηση της δράσης.

5o Gymnasio (2)

5o Gymnasio (3)

5o Gymnasio (4)

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Επίσκεψη κλιμακίου του Ε.Α.Γ.Μ.Ε., στην Τ.Κ. Παραμέρου, για το φαινόμενο της κατολίσθησης

Επίσκεψη κλιμακίου του Ε.Α.Γ.Μ.Ε. (Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών – πα…