bio2

Την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019 και μετά από πρόσκληση του Δήμου Τρικκαίων εκπρόσωποι του Γεωπονικού Συλλόγου Ν. Τρικάλων παραβρέθηκαν και συμμετείχαν στις εργασίες της δεύτερης μέρας συναντήσεων του δικτύου ευρωπαϊκών πόλεων Bio Canteens, στο οποίο είναι μέλος ο Δήμος Τρικκαίων στο Ευρωπαϊκό πλαίσιο ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών URBACT III.

Στις πρωινές συνεδρίες που έλαβαν χώρα στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων όπου και λειτουργεί πιλοτικό κυλικείο  κατανάλωσης προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας που έγκειται στη γενικότερη φιλοσοφία του δικτύου, τα μέλη του Συλλόγου  παρουσίασαν στην ομάδα εργασίας στοιχεία της περιοχής σχετικά  με την τοπική παραγωγική διαδικασία, συμβατική και βιολογική, τις αιτίες που τα ποσοστά βιολογικής παραγωγής της χώρας μας είναι μικρά και οι δυνατότητες που υπάρχουν και θα μπορούσαν να ανατρέψουν το κλίμα, ιδίως μέσα από την εκπαίδευση.

Από την πλευρά του δικτύου μέσα από έναν ενδιαφέροντα διάλογο αντλήθηκαν χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν την
εφαρμογή της προτεινόμενης φιλοσοφίας κατανάλωσης βιολογικών προϊόντων, ιδίως στις σχολικές μονάδες και όχι μόνο, παρουσιάστηκαν προτεινόμενες δράσεις και βήματα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν προς αυτή την κατεύθυνση μέσα από την ουσιαστική συνεργασία του Δήμου Τρικκαίων, του Γεωπονικού Συλλόγου, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, του Τμήματος Διαιτολογίας και Διατροφολογίας, καθώς και άλλους φορείς και οι ιδέες ήταν πολλές.

Τέλος ο Γεωπονικός Σύλλογος προσέφερε στους μαθητές της σχολικής μονάδας προϊόντα βιολογικής παραγωγής συμβατά με τους κανόνες λειτουργίας των σχολικών κυλικείων, ενώ στα μέλη του δικτύου – αντιπροσώπους των υπολοίπων πόλεων δόθηκαν βιολογικά προϊόντα της περιοχής.

Μετά την λήξη των εργασιών θα ακολουθήσει στενή συνεργασία μεταξύ Γεωπονικού Συλλόγου Ν. Τρικάλων και του Δήμου Τρικκαίων με σκοπό την ουσιαστική εφαρμογή της προαγωγής της κατανάλωσης βιολογικών προϊόντων μέσα από τις εκπαιδευτικές δομές με διάφορους τρόπους και ερεθίσματα προς τους μαθητές αλλά και τους γονείς καθώς και της  υποστήριξης της τοπικής οικονομίας προς αυτού του είδους την παραγωγή.

bio1

bio3

Load More Related Articles
Load More In Εργασία - Απασχόληση
Comments are closed.

Check Also

Δήλωση του νεοεκλεγέντα Δημάρχου Πύλης Κώστα Μαράβα, για τη μεγάλη του εκλογική νίκη

  Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου τους δημότες του Δήμου Πύλης, που τ…