Anuga (1)

  Ολοκληρώθηκε η 100η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «ANUGA 2019» που πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Εκθεσιακό Koelnmesse στη Κολωνία της Γερμανίας 4-9 Οκτωβρίου 2019. Φέτος, η Anuga συμπλήρωσε 100 χρόνια ζωής και τιμώμενη χώρα ήταν η Παραγουάη.

Η πρώτη έκθεση έλαβε χώρα στην Στουτγκάρδη το 1919 με την συμμετοχή 200 περίπου Γερμανικών επιχειρήσεων. Σήμερα η Anuga αποτελεί την κορυφαία διεθνή εμπορική έκθεση και την πιο σημαντική πλατφόρμα για ολόκληρη την βιομηχανία τροφίμων και ποτών με την συμμετοχή περισσοτέρων από 170.00 εμπορικών  επισκεπτών και 7.590 εκθετών από περίπου 100 χώρες από όλον τον κόσμο.

 Η παρουσία της Ελλάδας ήταν σημαντική με σχεδόν 300 συμμετοχές, είτε αυτόνομες, είτε μέσω συλλογικών περιπτέρων που στήθηκαν από Περιφέρειες, Επιμελητήρια και το Enterprise Greece. Η παρουσία της Περιφέρειας Θεσσαλίας ήταν δυναμική καθώς συμμετείχε σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Λάρισας και Μαγνησίας  στο πλευρό των τοπικών επιχειρήσεων.

Η αποστολή της Θεσσαλίας πλαισιωνόταν από 10 επαγγελματίες οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν τις επαγγελματικές τους συναντήσεις και να συνάψουν συμφωνίες. Πρόκειται για τις επιχειρήσεις Κατσάρος Νικόλαος & ΣΙΑ Ο.Ε. (ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ-ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ-ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΟΠΟΙΙΑ), Campus  Α.Ε.Β.Ε. – Μακατός Β. (Προϊόντα Ελληνικής Διατροφής), Hippocratic Essentials (Ιπποκρατικά Βασικά Αγαθά ΙΚΕ) , Αφοι Ηλία Καράτζιου ΟΕ (Silverbird), Foodsurfing Ltd.-Γεωοικονομική ΕΠΕ (Παρασκευή Τροφίμων), Mediterranean Escargots (Γκόγκας Αθ.), Κτήμα Παπαστάθης (φυστίκι), Alelma Alonissos Delicatessen (Αναγνώστου Γ. & Α.-Καλογιάννη Α. ΟΕ), VRINIO ΕΠΕ (βότανα, αρωματικά φυτά) και Τυροκομείο Φλέγγα -ΝΙΚΟΛ. ΛΑΪΤΣΟΣ & ΣΙΑ ΕΕ (τυροκομικά).

 Το περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας βρισκόταν σε στρατηγική θέση και συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των επισκεπτών, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα Θεσσαλικά προϊόντα, κερδίζοντας τις εντυπώσεις και αποσπώντας  θετικές κριτικές για την άρτια παρουσία των Θεσσαλικών επιχειρήσεων.

Την Περιφέρεια Θεσσαλίας εκπροσώπησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας, Υδροοικονομίας & Κτηνιατρικής κος Απόστολος Μπίλλης και το υπηρεσιακό στέλεχος κ. Καλλιόπη Τριανταφύλλου, γεωπόνος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας ΠΕ Λάρισας.

 Στην Κολωνία βρέθηκε τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης. Στην επίσκεψή του, ο κ. Βορίδης είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στο εθνικό περίπτερο της Έκθεσης, να γνωρίσει και να συνομιλήσει με Έλληνες εκθέτες για την πορεία των ελληνικών προϊόντων και να συζητήσει μαζί τους ζητήματα του αγροτοδιατροφικού κλάδου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Υπουργός επισκέφθηκε το περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας και ενημερώθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας, Υδροοικονομίας & Κτηνιατρικής κ. Απόστολο Μπίλλη για τα θέματα του κλάδου και την έμπρακτη στήριξη της Περιφέρειας στην προώθηση της εξωστρέφειας των τοπικών προϊόντων.

Επίσης, το περίπτερο της Περιφέρειας τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης Ηπείρου  Καχριμάνης Αλέξανδρος και η εμπορική ακόλουθος στη Γερμανία  Γεωργίου Φρίντα. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, πραγματοποιήθηκαν πολλές επαγγελματικές συναντήσεις και η αποστολή επέστρεψε με θετικές εντυπώσεις για μελλοντικές συνεργασίες.

Anuga (2)

Anuga (3)

Anuga (4)

Load More Related Articles
Load More In Θεσσαλία
Comments are closed.

Check Also

Μήνυμα του Δ/ντή της ΔΠΕ Τρικάλων, για την Επέτειο του «ΟΧΙ»

Η 28η Οκτωβρίου 1940 αποτελεί μια κορυφαία στιγμή της σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας, μια επ…