katharisma

Συμβουλές καθαριότητες για μικρά αντικείμενα που έχουμε στο σπίτι και δεν απαιτούν συχνό καθάρισμα, αλλά όταν γίνει πρέπει να είναι σωστό και αποτελεσματικό. Καθαρίστε τα γυάλινα βάζα της κουζίνας ή τα διακοσμητικά βάζα πορσελάνης, αφαιρέστε τα άλατα από τον βραστήρα και πλύνετε εύκολα και απλά μικροαντικείμενα που συνήθως θα χρειαζόσασταν αρκετό χρόνο.

Θα μάθουμε ακόμα, τι να κάνουμε σε περίπτωση που πέσει λάδι στο πάτωμα. Είναι μικρές συμβουλές, απαραίτητες για κάθε νοικοκυρά που θα τη βοηθήσουν να κερδίσει χρόνο στο καθάρισμα.

Πως να κάνετε τα βάζα στο σπίτι να αστράφτουν

Όλοι μας χρησιμοποιούμε διακοσμητικά βάζα στο σπίτι για να δώσουμε μια άλλη νότα ομορφιάς στο χώρο, καθώς μέσα τους τοποθετούμε πολύχρωμα λουλούδια που μας κάνουν να αισθανόμαστε κοντά στη φύση με τις μυρωδιές και τα διάφορα χρώματα τους. Τα βάζα όμως με την πάροδο του χρόνου  χάνουν την γυαλάδα τους, θαμπώνουν και αποκτούν ένα λευκό χρώμα που οφείλεται κυρίως στην εναπόθεση αλάτων από το νερό.

Αν θέλετε να αποκτήσουν γυαλάδα και να αστράφτουν πάλι σαν καινούρια, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να γεμίσετε με ζεστό νερό και ξύδι και να προσθέσετε μέσα μία χούφτα χοντρό αλάτι, κουνήστε με δύναμη αρκετές φορές, ξεπλύνετε καλά με καθαρό νερό, επαναλάβετε όσες φορές κρίνετε σκόπιμο για να εξαφανιστούν πλήρως τα λευκά σημάδια από τα άλατα.

Με αυτή την εύκολη διαδικασία τα βάζα μέσα στο σπίτι θα ξανά βρουν τη γυαλάδα τους και θα αστράφτουν πάλι σαν καινούρια.

Καθαρίστε και εξαφανίστε μια για πάντα τα άλατα στον βραστήρα

Σε όλους έχει τύχη να ζεσταίνουμε νερό στο βραστήρα και πάντα, μα (σχεδόν) πάντα να μένουν κάποια άσπρα σημαδάκια στο νερό που φαίνονται λες και έχει ξεκολλήσει το χρώμα από τα τοιχώματα του βραστήρα, αυτό που συμβαίνει είναι ότι τα άλατα που περιέχει το νερό αποκτώντας υψηλές θερμοκρασίες κατά το βράσιμο κάνουν εμφανή την παρουσία τους.

Ένας απλός τρόπος να τα καθαρίσετε είναι με ξύδι. Όταν πλένεται το βραστήρα σας χρησιμοποιείστε μαζί με το υγρό πιάτων και λίγο ξύδι που θα απομακρύνει τα άλατα προσωρινά.

Δεύτερος τρόπος ο οποίος θα εξαφανίσει τα  άλατα μόνιμα, έρχεται από το βυθό της θάλασσας και ο λόγος γίνεται για το κοχύλι. Πάρτε ένα κοχύλι και τοποθετήστε το μέσα στο βραστήρα, τα άλατα αντί να κολλάνε στα τοιχώματα θα κολλήσουν στο κοχύλι και έτσι δε θα τα ξανά δείτε να επιπλέουν μέσα στο νερό.

Πως να καθαρίσετε ένα ρολόι

πως-να-καθαρίσετε-ένα-ρολόι
Οι πιο συνηθισμένοι τύποι ρολογιού είναι τα μπρασελέ, φτιάχνονται με τέτοιον τρόπο, ώστε όταν αφαιρούνται τα κομμάτια τους είναι πιο εύκολο στο καθάρισμα. Ο συχνός και τακτικός καθαρισμός του, θα διατηρήσει το ρολόι σε μια πολύ καλή κατάσταση.
Για να καθαρίσετε μπρασελέ ρολόγια, γεμίστε ένα μικρό μπολ με νερό και προσθέστε μια μικρή ποσότητα απορρυπαντικού βάλτε μέσα το ρολόι και αφήστε να μουλιάσει ώστε να μαλακώσουν οι βρομιές.

Προσοχή: Αν το ρολόι δεν είναι αδιάβροχο αφαιρέστε και βάλτε στο μπολ μόνο τα μπρασελέ, για να μην το καταστρέψετε.

Αν έχετε καιρό να το πλύνετε και έχει συσσωρευθεί μεγάλη ποσότητα βρωμιάς, αφήστε να μουλιάσει μερικές ώρες, αν θέλετε απλά να το απολυμάνετε, τότε λίγα λεπτά είναι αρκετά.
Στη συνέχεια χρησιμοποιώντας ένα μαλακό πανί ή παλιά οδοντόβουρτσα (μαλακή), τρίβετε με ελαφριές κινήσεις για να αφαιρέσετε την βρωμιά.
Ξεπλένετε με καθαρό νερό και σκουπίζετε με μια πετσέτα ή ένα καθαρό πανί.

Για δερμάτινα λουριά: Χρησιμοποιήστε λευκό ξύδι αντί για απορρυπαντικό πιάτων. Το ρολόι σας είναι πλέον πεντακάθαρο.

Καθαρίστε το λάδι από το πάτωμα

Πολλές φορές μας έχει τύχει, λόγω απροσεξίας να χύσουμε λάδι στο πάτωμα και να γνωρίζουμε καλά πόσο δύσκολο και απαιτητικό είναι το καθάρισμα του.
Ευτυχώς τα καλά νέα είναι πως υπάρχει ένας τρόπος να το μαζέψουμε εύκολα και απλά χωρίς να χρειαστεί να καταβάλουμε ιδιαίτερο κόπο.

Πάρτε ένα χαρτί κουζίνας και μικρή ποσότητα οινοπνεύματος. Σκουπίστε την περιοχή με το χαρτί και στη συνέχεια ρίξτε μπλε οινόπνευμα. Σκουπίστε καλά με λίγο χαρτί κουζίνας και να είστε σίγουρες ότι χωρίς σφουγγάρισμα θα έχετε καθαρίσει το πάτωμα από λάδια και δε χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως πατήσει κάποιος και γλιστρήσει.

Απλές, εύκολες, καθημερινές συμβουλές καθαριότητας που θα κάνουν τη ζωή σας λίγο πιο εύκολη.

votanonkipos.gr

Load More Related Articles
Load More In Χόμπι - Επιχειρείν - Ελεύθερος Χρόνος
Comments are closed.

Check Also

Μία αξιόλογη και αξιέπαινη δωρεά της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας, στο ΚΥ Πύλης(βίντεο/φωτό)

Σε μία αξιόλογη, αξιέπαινη και ταυτόχρονα συγκινητική δωρεά, πέρασε σήμερα η Δ/νση της Συν…