κορονοϊός-ξυλοδαρμός-μετρό-Ομόνοια-σταθμάρχης-αρνητές-μάσκας-741x486

Τον δέρνουν αλύπητα με κλωτσιές και μπουνιές επειδή τους ζήτησε να φορέσουν μάσκα και τελικά το θύμα κατέληξε στο νοσοκομείο

Έχει προκαλέσει σοκ ο πρωτοφανής ξυλοδαρμός σταθμάρχη του μετρό στο σταθμό της Ομόνοιας, από αρνητές της μάσκας κατά του κορονοϊού το μεσημέρι της Τετάρτης (13/01), και συγκλονίζει βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας από το «Star».

Τον δέρνουν αλύπητα με κλωτσιές και μπουνιές επειδή τους ζήτησε να φορέσουν μάσκα και τελικά το θύμα κατέληξε στο νοσοκομείο. Πώς συνέβη αυτά το αποτρόπαιο περιστατικό που έχει προκαλέσει πολλές εντιδράσεις.

Οι εικόνες από τον άγριο ξυλοδαρμό του εργαζομένου της ΣΤΑΣΥ το μεσημέρι της Τετάρτης (13/01) είναι αδιανόητες. Η επίθεση σημειώθηκε, όταν κατά τη διάρκεια της διαδρομής από την Ανθούπολη προς την Ομόνοια, ένας εργαζόμενος ζήτησε από δύο νεαρούς επιβάτες να φορέσουν τη μάσκα τους και είπε σε έναν εξ αυτών να κατεβάσει τα πόδια του από το κάθισμα.

Οι δύο νεαροί αρχικά επιτέθηκαν φραστικά στον υπεύθυνο σταθμού της ΣΤΑΣΥ, ενώ στη συνέχεια και αφού αυτός αποβιβάστηκε στην Ομόνοια τον ακολούθησαν και στην αποβάθρα του σταθμού τον γρονθοκόπησαν με βιαιότητα, ενώ τον χτύπησαν με κλωτσιές και σε διάφορα άλλα σημεία του σώματός του.

Στο βίντεο, φαίνονται οι δύο νεαροί να χτυπούν και να κλωτσούν με φοβερή αγριότητα τον εργαζόμενο της ΣΤΑΣΥ στο κεφάλι, το στομάχι και την πλάτη.

Υπ. Προστασίας του Πολίτη για τον ξυλοδαρμό στο Μετρό: Τα «κτήνη» που χτύπησαν τον σταθμάρχη θα συλληφθούν

Οργισμένη ήταν η αντίδραση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τον πρωτοφανή ξυλοδαρμό. Στην ανακοίνωσή της η «Κατεχάκη» κάνει λόγο για «κτήνη» και δηλώνει αποφασιστικά ότι θα «συλληφθούν. Θα παραδοθούν στη δικαιοσύνη».

«Σήμερα Τετάρτη 13 Ιανουαρίου, δυο νεαροί, φέρθηκαν σαν κτήνη στον σταθμάρχη του μετρό της Ομόνοιας. Σε παρατήρηση ότι δεν φορούν μάσκα, τον έφτυσαν, τον έβρισαν και τον χτύπησαν αποτρόπαια. Είναι στο νοσοκομείο. Θα συλληφθούν. Θα παραδοθούν στη δικαιοσύνη», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Πραγματικά αδιανόητη» χαρακτηρίζει την «πρωτοφανή» επίθεση ο Κώστας Καραμανλής… «Δεν είναι “μαγκιά” να μη φοράς μάσκα και πολύ περισσότερο δεν είναι “μαγκιά” να ασκείς βία», υπογραμμίζει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Πώς έγινε η επίθεση στο μετρό

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Τετάρτης (13/01), όταν κατά τη διάρκεια της διαδρομής από την Ανθούπολη προς την Ομόνοια, ο εν λόγω εργαζόμενος ζήτησε από δύο νεαρούς επιβάτες να φορέσουν τη μάσκα τους και στον έναν εξ αυτών να κατεβάσει τα πόδια του από το κάθισμα.


Όπως ανέφερε ο «ΣΚΑΪ», οι δύο νεαροί αρχικά επιτέθηκαν φραστικά στον υπεύθυνο σταθμού της ΣΤΑΣΥ, ενώ στη συνέχεια και αφού αυτός αποβιβάστηκε στην Ομόνοια τον ακολούθησαν και στην αποβάθρα του σταθμού τον γρονθοκόπησαν με βιαιότητα, ενώ τον χτύπησαν με κλωτσιές και σε διάφορα άλλα σημεία του σώματός του.

Το θύμα με πόνους στο πρόσωπο και το σώμα του μεταφέρθηκε σε χώρο του σταθμού, απ’ όπου τον παρέλαβε μετά από λίγο το ΕΚΑΒ  για να τον μεταφέρει σε νοσοκομείο, ενώ οι δράστες διέφυγαν.

Η Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ ΑΕ καταδικάζει απερίφραστα και με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την απρόκλητη επίθεση που δέχθηκε την Τετάρτη (13/01), εντός συρμού του Μετρό, εργαζόμενος –  υπεύθυνος σταθμού της εταιρείας την ώρα που μετέβαινε στο χώρο εργασίας του, επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του και τη διακομιδή του σε νοσοκομείο.

Ερευνα για το περιστατικό και τον εντοπισμό των δραστών διενεργεί η Ελληνική Αστυνομία, ενώ η ΣΤΑΣΥ θα συμβάλλει με κάθε μέσο και κάθε τρόπο στην αστυνομική έρευνα, ώστε να εντοπιστούν οι δράστες και να τους καταλογιστούν  οι προβλεπόμενες από το νόμο κυρώσεις.

Η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ θα συνδράμει, παράλληλα, στη λήψη όλων των απαιτούμενων  μέτρων για την αποτροπή στο μέλλον ανάλογων βίαιων περιστατικών κατά εργαζομένων της, ενώ προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να εμπεδωθεί σε όλους τους πολίτες το αίσθημα σεβασμού που απαιτείται να έχουν κατά τη διάρκεια της χρήσης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και κυρίως απέναντι στους εργαζόμενους πρώτης γραμμής σε αυτά.

Πηγή: altsantiri.gr

Load More Related Articles
Load More In Ελλάδα
Comments are closed.

Check Also

Με όλη την προσοχή στο Μαρούσι, ο ΑΣΚ

Το Σάββατο στις 7.00 μ.μ, οι «κυανόλευκοι» αντιμετωπίζουν τον πρωταθλητή της περυσινής Eli…