petsas

(φωτό:Eurokinissi/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

«Κάποιοι δεν ενδιαφέρονταν να κυβερνήσουν τη χώρα, αλλά να δημιουργήσουν παρακράτος»

Δριμεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ άσκησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, με αφορμή την ανακοίνωση του επιειρηματία Σάμπυ Μιωνή για τη συνομιλία, που είχε με τον Νίκο Παππά σχετικά με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Αναφερόμενος στα όσα υποστηρίζει ο επιχειρηματίας, ο κ. Πέτσας σημείωσε πως γίνεται σαφές ότι υπουργοί παρέμβαιναν σε υποθέσεις που βρίσκονταν ενώπιον της Δικαιοσύνης. «Πρόκειται για πρωτοφανή παραβίαση της διάκρισης των εξουσιών, αδιανόητη για την περίοδο της μεταπολίτευσης» υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Κάποιοι δεν ενδιαφέρονταν να κυβερνήσουν το κράτος, αλλά να γίνουν παρακράτος, να ελέγξουν όλους τους αρμούς τους εξουσίας» σχολίασε ακόμη ο κ. .Πέτσας και πρόσθεσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας οφείλει να δώσει σήμερα απαντήσεις.

O επιχειρηματίας σε ανακοίνωσή του στη Βουλή ανέφερε ότι στην συνομιλία που είχαν με τον Νίκο Παππά σχετικά με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος του είχε αναφέρει πως «ο Παπαγγελόπουλος έχει τη δική του ατζέντα» και ότι «ξέρω, καταλαβαίνω και μαθαίνω» ότι «κάποιοι βγάζουν λεφτά» και, μάλιστα, «πολλά λεφτά». Επιπλέον υποστήριξε πως ο κ. Παππάς του ζήτησε να βγει να μιλήσει ο δικηγόρος Σταύρος Παπασταύρου, για την σύζυγο του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και σημερινού πρωθυπουργού, Μαρέβα Γκραμπόφσκι.

Σε ερώτηση για το εάν η κυβέρνηση αποδίδει στον Αλέξη Τσίπρα κεντρικό σχεδιασμό, ανοχή ή άγνοια σχετικά με την ανακοίνωση του επιχειρηματία είπε «δεν είναι μόνο το σημερινό θέμα που αφορά στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής αλλά και πρωτοσέλιδο των προηγούμενων ημερών που επίσης μιλά για τη δημιουργία ενός παρακράτους καθώς και σχετική απάντηση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στις 20 Ιουνίου».

«Αυτό που έχει σημασία είναι να αναρωτηθούμε όλοι εμείς όταν μέσα σε λίγες ημέρες υπάρχουν τόσο σοβαρές ενδείξεις για την ύπαρξη παρακράτους, ο τότε πρωθυπουργός δεν γνώριζε για αυτό; Τον καλούμε να απαντήσει» πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας επίσης το διαφημιστικό spot του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Πέτσας είπε ότι απευθύνεται προς τους δημοσιογράφους τους οποίους προσβάλει βάναυσα. «Οι αντιδράσεις των τελευταίων ημερών μιλούν μόνες τους» σημείωσε.

Πηγή: naftemporiki.gr 

Load More Related Articles
Load More In Πολιτικά
Comments are closed.

Check Also

Λουλούδια: Tips για την φύτευση και την φροντίδα τους

Σε ποιον δεν αρέσει ένας ανθισμένος κήπος ή ένα μπαλκόνι στολισμένο με γλάστρες όμορφων φυ…