voitsidis

Του Κων/νου Βοϊτσίδη/Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Πύλης

«Η ύφεση που από το 2009 ήρθε στη χώρα μας δημιούργησε νέα δεδομένα στην παροχή υπηρεσιών, ως απόρροια της μείωσης της καταναλωτικής πίτας από τη μια και της διείσδυσης των νέων τεχνολογιών από την άλλη. Η παρουσία, τουλάχιστον της πλειοψηφίας των πολιτών , πίσω από κάποιο γκισέ για να κάνει τη δουλειά της ανήκει πλέον στο παρελθόν. Ηλεκτρονικές εφαρμογές με εύκολο και απλό χειρισμό μας δίνουν τη δυνατότητα να κάνουμε τις εργασίες μας από το χώρο εργασίας μας, γρήγορα και ασφαλή.

Ιδιαίτερα στις συναλλαγές με τη φορολογική διοίκηση  τις τράπεζες και τις εταιρίες τηλεφωνίας τα πράγματα έχουν απλοποιηθεί σε αφάνταστο βαθμό.

Αυτό βέβαια δεν είναι τόσο εύκολο για τις μεγαλύτερες ηλικίες που η σχέση της με τις νέες τεχνολογίες υστερεί. Λογικό άλλωστε.

Αυτή η ιδιαιτερότητα του σύνθεσης του πληθυσμού στην περιοχή μας – μεγάλος αριθμός συνταξιούχων –  δεν λήφθηκε υπόψιν.

 Έτσι ως αποτέλεσμα όλης αυτής της ευκολίας είχαμε την ακύρωση της παρουσίας καταστημάτων των παραπάνω υπηρεσιών σε πολλές περιοχές. Μια από αυτές και η Πύλη. Τα τελευταία δέκα χρόνια είδαμε να φεύγουν η διεύθυνση αγροτικής ανάπτυξης, ο ΟΤΕ, η ΔΟΥ, το ΙΚΑ και τελευταία η τράπεζα  Πειραιώς. Όσον αφορά το τραπεζικό ίδρυμα η ύπαρξη καταστήματος της ίδιας τράπεζας σε γειτονική κωμόπολη, λειτούργησε για την Πύλη καταλυτικά. 

Όμως συνεχίζουμε να είμαστε στο μέσο διεργασιών στο τραπεζικό τοπίο. Οι δεσμεύσεις των διοικήσεων των ελληνικών συστημικών τραπεζών αναφέρονται σε περαιτέρω μείωση των καταστημάτων και του προσωπικού, για την επιπλέον περικοπή των δαπανών τους.

Σειρά στη μείωση των καταστημάτων της παίρνει η Εθνική τράπεζα. Δημοσιεύματα γράφουν για κλείσιμο 13 καταστημάτων στη Θεσσαλία από τα 28 που υπάρχουν σήμερα. Μάλιστα κάποιες φήμες (;) για περιοχές διέρρευσαν. 

Επειδή δεν πρέπει να βρεθούμε ξανά προ απροόπτου και μείνουμε χωρίς φυσική παρουσία καταστήματος τράπεζας, καλό είναι η ανάληψη πρωτοβουλίας από τη μεριά της δημοτικής αρχής με την υποστήριξη όλων μας, για την αποτροπή τέτοιας σκέψης από τη μεριά του ιδρύματος.  

Αν μάλιστα επιλεγεί ξανά το κλείσιμο του καταστήματος στην Πύλη και  η διατήρηση από τη μεριά της τράπεζας του καταστήματός της στη γειτονική κωμόπολη με τη λογική πως το κοινό της Πύλης θα εξυπηρετείται από εκεί, θα πρόκειται για στρατηγική ήττα. Στρατηγική ήττα για το εμπόριο, τον τουρισμό και την ανάπτυξη της περιοχής. Θα το υποστούμε»;

 

Βοϊτσίδης Κων/νος

Πρόεδρος

Εμπορικού Συλλόγου Δήμου Πύλης

Load More Related Articles
Load More In Βήμα των πολιτών
Comments are closed.

Check Also

Πύλη: «Έφυγε» από τη ζωή η Βιργινία Τσιγκαρίδα

ΚΗΔΕΙΑ Την αγαπημένη μας μητέρα, γιαγιά και θεία ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΤΣΙΓΚΑΡΙΔΑ ΕΤΩΝ 91 Θανούσα κηδεύ…