Sxortsianitis kentriki

“ULTRA URSA TRAIL 100” 100χλμ. με 5.600μ θετικής υψομετρικής διαφοράς…Ένας αγώνας, όπου ο δρομέας Αλέξανδρος Σχορτσιανίτης, ένα δικό μας παιδί, αθλητής του Ο.Π.Ο. ΠΥΛΗΣ, έλαβε μέρος τα ξημερώματα του Σαββάτου και μετά από 14 ώρες και 52 λεπτά και έχοντας ήδη συμπληρώσει 100 απαιτητικά χιλιόμετρα στα πόδια του, με αστείρευτες – θεϊκές δυνάμεις, πέρασε τη γραμμή του τερματισμού, καταλαμβάνοντας την 11η θέση στη γενική κατάταξη, με εμφανή την ικανοποίηση ακόμη ενός τερματισμού, σε έναν ακόμη πολύ δύσκολο και απαιτητικό υπερμαραθώνιο βουνού!

Στοιχεία αγώνα…

Η διαδρομή ξεκίνησε με αφετηρία την κεντρική πλατεία του Μετσόβου στα 1.150μ. υψόμετρο, στις 05:00 το πρωί του Σαββάτου με 150 αθλητές που έλαβαν μέρος σε έναν καινούριο αγώνα και σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά του, πολύ απαιτητικό.

Μια διάσχιση η οποία περιλαμβάνει την ανατολική όχθη της λίμνης των πηγών Αώου στο 10χλμ., ανεβαίνει από την Τσούμα Τσιμπίδι στο καταφύγιο Μαυροβουνίου 15οχλμ. 1.850μ. υψόμετρο. Διασχίζοντας αλπικά οροπέδια κινούμενοι στην κορυφή Φλέγγα 2.156μ. υψόμετρο και στη συνέχεια κατεβαίνοντας συναντάνε τις παγετωνικές δίδυμες λίμνες Φλέγγας.

Με θέα τη Βάλια Κάλντα στο 25οχλμ. και 1.250μ. υψόμετρο, συνεχίζουν προς το χωριό Βοβούσα παράλληλα με τη ροή του ποταμού “Αρκουδόρεμα”, φτάνουν στην θέση “Σμιξώματα”, το σημείο ένωσης του “Αρκουδορέματος” με το “ρέμα της Βακαράτσας” που σχηματίζουν πλέον τον ποταμό Αώο, τον οποίο ακολουθούν μέχρι τη Βοβούσα στο 37ο χλμ. στα 1.000μ. υψόμετρο. Στη συνέχεια ανηφορίζουν προς την κορυφή Αβγό και φτάνοντας σε υψόμετρο 2.170μ. στο 48ο χλμ, τραβερσάρουν την πλαγιά και οδηγούνται στη “Σαλατούρα Σταυρού”.

Κατεβαίνουν στον πυρήνα της “Βάλια Κάλντα” στο 55οχλμ. στα 1.400μ. ακολουθώντας το Ε6, ανεβαίνουν στη “Σαλατούρα Μηλιάς” στο 60ο χλμ. στα 1.720μ. και ξεκινάνε μια βουτιά μέσα σε ένα δάσος οξιάς για να φτάσουν στο χωριό Μηλιά. Ακολουθεί ανέβασμα στην κορυφή “Τζίνα” στα 1780μ στο 74ο χλμ και συνεχίζουμε στον μικρό Αυχένα της “Κατάρας” στα 1570μ στο 80ο χλμ.

Ένας αγώνας ο οποίος κάνει σχεδόν διάσχιση τη μισή Πίνδο. Στη συνέχεια ακολουθούν τη διαδρομή στα βουνά που περικυκλώνουν το Μέτσοβο, όπου η θέα αποζημιώνει όλους όσους στάθηκαν στην γραμμή της εκκίνησης. Υπάρχει κατάβαση μέχρι την Εγνατεία οδό και ανάβαση στην κορυφή “Γκιουζέλ Τεπέ” στα 1850μ στο 89ο χλμ, με πέρασμα από το χιονοδρομικό κέντρο Ανηλίου. Τα υπόλοιπα χιλιόμετρα είναι κυρίως κατηφορικά μέχρι το Ανήλιο και μετά από δύο χιλιόμετρα ανηφόρας τερματισμός στην κεντρική πλατεία του Μετσόβου!..

Sxortsianitis (1)

Sxortsianitis (2)

Sxortsianitis (3)

Sxortsianitis (4)

Sxortsianitis (5)

Sxortsianitis (6)

Sxortsianitis (8)

Sxortsianitis (9)

Sxortsianitis (10)

 

Load More Related Articles
Load More In Αθλητικά
Comments are closed.

Check Also

Το Σωματείο Ιεροψαλτών Τρικάλων σε ορκομωσία στην ΣΜΥ

Στην ορκωμοσία των πρωτοετών σπουδαστών της ΣΜΥ που τελέσθηκε χθες 20 Οκτωβρίου 2023 συμμε…