Mantzios (1)

Την περασμένη Τετάρτη, στο Φρούριο Τρικάλων, έγινε η απονομή των βεβαιώσεων συμμετοχής στο εξάμηνο σεμινάριο – Εργαστήρι  Δημιουργικής Γραφής που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της ΧΕΝ Τρικάλων.

Την διδασκαλία και τον  συντονισμό του σεμιναρίου, είχε ο συντοπίτης μας μαθηματικός, ειδικός παιδαγωγός και συγγραφέας Νίκος Μάντζιος.

Στην όμορφη εκδήλωση παραβρέθηκε και η υπεύθυνη του τοπικού κέντρου ΧΕΝ κυρία Κωνσταντίνα Μπαλατσούκα η οποία εξέφρασε την ικανοποίησή της για τα αποτελέσματα του εργαστηρίου και για την άψογη συνεργασία με τον κύριο Μάντζιο, ενώ παράλληλα ευχήθηκε η καινοτόμος αυτή δράση να συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά.

Με την σειρά του ο κύριος Μάντζιος, αφού ευχαρίστησε τη ΧΕΝ Τρικάλων για την στήριξη και την παροχή στέγης, αναφέρθηκε στον λυτρωτικό και ψυχοθεραπευτικό ρόλο της γραφής και στην ανάγκη που έχει ο κάθε άνθρωπος να αφηγηθεί ιστορίες, μόνο που φοβάται ή δεν ξέρει τον τρόπο να το κάνει ή πώς να τις αποτυπώσει στο χαρτί. Τόνισε ότι το γράψιμο – όπως και κάθε άλλη μορφή τέχνης -, διδάσκεται.

Έχει τεχνικές, κανόνες και μυστικά. Η Δημιουργική Γραφή λοιπόν είναι μια εκπαιδευτική διαδικασία κατά τη οποία μέσα σε ένα κλίμα ήρεμης συντροφικότητας διδάσκονται αυτοί οι κανόνες και οι τεχνικές διεγείροντας την δημιουργικότητα.

Τέλος ο κύριος Μάντζιος ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες στο σεμινάριο για τη εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό του και εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι σύντομα θα δει τα ονόματά τους να φιγουράρουν στο εξώφυλλο κάποιου βιβλίου.

Mantzios (2)

Mantzios (3)

Mantzios (4)

Mantzios (5)

Mantzios (7)

Mantzios (8)

Mantzios Nik (1)

Mantzios Nik (2)

Mantzios 2 (1)

Mantzios 2 (2)

Mantzios N

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Μία αξιόλογη και αξιέπαινη δωρεά της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας, στο ΚΥ Πύλης(βίντεο/φωτό)

Σε μία αξιόλογη, αξιέπαινη και ταυτόχρονα συγκινητική δωρεά, πέρασε σήμερα η Δ/νση της Συν…