gata-ratsas

Έξι γάτες ράτσας αξίας χιλιάδων δολαρίων κατασχέθηκαν σε μια έφοδο της αστυνομίας για δίκτυο ναρκωτικών της Ταϊλάνδης με την υποψία ότι χρησιμοποιούνταν για ξέπλυμα χρήματος, δήλωσε η αστυνομία την Τρίτη, καθώς οι ακτιβιστές των δικαιωμάτων των ζώων διαμαρτυρήθηκαν για το σχέδιο να πλειστηριαστούν.

Οι γάτες, συμπεριλαμβανομένων πέντε της ράτσας Scottish Fold και μιας Βεγγάλης, κατασχέθηκαν τη Δευτέρα μετά από επιδρομή σε ένα σπίτι στην επαρχία Ραγιόνγκ της Ταϊλάνδης που ανήκε σε μια γυναίκα ύποπτη για εμπλοκή σε εμπόριο ναρκωτικών και η οποία είχε φύγει πριν φτάσει η αστυνομία.

Οι ατυνομικοί κατέσχεσαν το σπίτι, το οικόπεδο, ένα αυτοκίνητο και τις έξι γάτες με την υποψία ότι ήταν περιουσιακά στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν για τη νομιμοποίηση χρημάτων. Ως ζωντανά περιουσιακά στοιχεία, οι γάτες θα μπουν σε δημόσιο πλειστηριασμό, ενώ συνεχίζεται η εξυχνίαση της υπόθεσης, ανέφερε η αστυνομία.

«Η ιδιοκτήτρια φαίνεται να βοήθησε στην επιχείρηση διακίνησης ναρκωτικών. Έχουμε ένταλμα σύλληψης γι ‘αυτήν», δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος του τμήματος δίωξης ναρκωτικών.

«Οι έξι γάτες ξένης ράτσας έχουν αξία έως και δεκάδες χιλιάδες μπατ (χιλιάδες δολάρια), το οποίο θεωρείται ξέπλυμα χρήματος»

Αν η γυναίκα παρουσιάσει αποδείξεις ότι δεν είχε εμπλακεί στο δίκτυο ναρκωτικών, θα της επιστραφούν οι γάτες και άλλα περιουσιακά στοιχεία ή τα χρήματα της δημοπρασίας.

Ωστόσο, ομάδες για την καλή διαβίωση των ζώων κάλεσαν τις αρχές να αναστείλουν το σχέδιο δημοπρασίας και να τους παραδώσουν τις γάτες, ώστε να τους βρουν σπίτια.

Πηγή:naftemporiki.gr

Load More Related Articles
Load More In Χόμπι - Επιχειρείν - Ελεύθερος Χρόνος
Comments are closed.

Check Also

Πεζοπορία στα Μετέωρα, διοργανώνει η Ο.Λ.Κ. στις 08/10

Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου η Ορειβατική Λέσχη Καλαμπάκας διοργανώνει πεζοπορία στην περιοχή τ…