praktiki

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πύλης με  ομόφωνη απόφασή του καθόρισε τον αριθμό μαθητών της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΠΑ.Σ, ΕΠΑ.Λ -Μεταλυκειακό έτος – τάξη Μαθητείας, ΙΕΚ και ΣΕΚ), οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν Μαθητεία – Πρακτική Άσκηση στο Δημόσιο Τομέα, κατά το σχολικό έτος 2016-2017 του Δήμου Πύλης και θα υποδεχθεί εννέα (9) πρακτικά ασκούμενους με το σύστημα της μαθητείας.

Συγκεκριμένα οι ειδικότητες: α)«Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών» τρεις (3) θέσεις,  β)«Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων», τρεις (3) θέσεις & γ)«Τεχνικός Οχημάτων» τρεις (3) θέσεις.

Πρόκειται για μία πολύ σημαντική απόφαση που επί της ουσίας διασυνδέει τη λειτουργία του Δήμου με την εκπαιδευτική διαδικασία και κυρίως δίνει τη δυνατότητα σε μαθητές του ΕΠΑΛ Πύλης να κάνουν την πρακτική τους άσκηση στις υπηρεσίες του. Μάλιστα ο αριθμός των ασκούμενων θεωρείται ικανοποιητικός & σε αυτό συντέλεσε & η παρέμβαση της Β/θμιας Τρικάλων & του Δ/ντή του ΕΠΑΛ κ. Τσιούνη, αλλά & η  αποδοχή από πλευράς Δήμου.

Στο θεσμό της Μαθητείας ο μαθησιακός χρόνος εναλλάσσεται μεταξύ χώρου εργασίας και εκπαιδευτικής δομής. Ο μαθητευόμενος συνδέεται με συμφωνητικό Μαθητείας με τον εργοδότη, λαμβάνει αμοιβή ή επίδομα, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, και έχει ασφαλιστική κάλυψη.

Η Μαθητεία υλοποιείται με βάση πρόγραμμα μάθησης το οποίο επιμερίζεται τέσσερις (4) ημέρες στο χώρο εργασίας και μία (1) ημέρα στην εκπαιδευτική δομή. Ο εργοδότης αναλαμβάνει να παράσχει στον μαθητευόμενο εκπαίδευση, σύμφωνα με καθορισμένο πρόγραμμα, το οποίο, σε συνδυασμό με το πρόγραμμα μάθησης στην εκπαιδευτική δομή, οδηγεί σε πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων που απέκτησε ο μαθητευόμενος και οδηγεί σε συγκεκριμένο επάγγελμα.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι/ες, μπορούν να επικοινωνούν στο τηλ.: 2434 3 50100.

 

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Από σήμερα στα Τρίκαλα το τριήμερο διεθνές συνέδριο Artience για τη φωνή

Η ARTience by_PhonoQuest σε συνεργασία με το Κέντρο Έρευνας – Μουσείο Τσιτσάνη, την Περιφέ…