boutaris
  • Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης δέχτηκε επίθεση κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων για την ημέρα Γενοκτονίας των Ποντίων
  • Τον χτύπησαν και τον έριξαν κάτω
  • Ξεκίνησε προανάκριση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών
  • Καταδικάζει ο πολιτικός κόσμος

Στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο όπου θα υποβληθεί σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί αν είναι καλά στην υγεία του μεταφέρθηκε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης μετά την άνανδρη και απρόκλητη επίθεση που δέχτηκε από τραμπούκους.

Ο Δήμαρχος βρισκόταν σε εκδήλωση για την ημέρα Γενοκτονίας των Ποντίων, στην περιοχή του Λευκού Πύργου, όταν ξαφνικά, δέχτηκε αρχικά λεκτικές επιθέσεις από παρευρισκόμενους, οι οποίοι στη συνέχεια τον έριξαν κάτω και τον χτύπησαν με κλωτσιές και μπουνιές.

Ορισμένοι μάλιστα από αυτούς προκάλεσαν υλικές ζημιές και στο αυτοκίνητο του Γιάννη Μπουτάρη. Οι συνοδοί του Δημάρχου τον απομάκρυναν από τον χώρο.

Προανάκριση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών

Ξεκίνησαν οι έρευνες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης για τον εντοπισμό των δραστών που επιτέθηκαν στον Δήμαρχο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Thestival.gr αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης διενεργούν προανάκριση προκειμένου να ταυτοποιηθούν όσοι συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό του Γιάννη Μπουτάρη.

Καταδικάζει ο πολιτικός κόσμος

Αντιδράσεις προκαλεί στον πολιτικό κόσμο η άγρια επίθεση σε βάρος του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη κατά τις εκδηλώσεις για την Γενοκτονία των Ποντίων.

Αλέξης Τσίπρας: Είναι ακροδεξιοί τραμπούκοι

Ο Αλέξης Τσίπρας καταδικάζει την άγρια επίθεση που δέχθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, το απόγευμα του Σαββάτου στο κέντρο της πόλης και τονίζει πως οι δράστες πρέπει να βρεθούν άμεσα αντιμέτωποι με τις συνέπειες των πράξεών τους.

«Αυτοί που επιτέθηκαν στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, δεν είναι ούτε αγανακτισμένοι πολίτες, ούτε συγκεντρωμένο πλήθος» δηλώνει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτησή του στο Twitter και συμπληρώνει: «Είναι απλά ακροδεξιοί τραμπούκοι που πρέπει να βρεθούν άμεσα αντιμέτωποι με τις συνέπειες των πράξεών τους».

Ενώ με επόμενη ανάρτησή του συνέχισε: «Όσο πολιτικές δυνάμεις επιτρέπουν σε ακροδεξιά περιθωριακά στοιχεία να κρύβονται πίσω από ένα δήθεν αίσθημα πατριωτισμού, τόσο το φίδι του φασισμού θα απειλεί ευθέως τη Δημοκρατία».

Την απερίφραστη καταδίκη για την επίθεση εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Την απερίφραστη καταδίκη του για την επίθεση προς τον Γιάννη Μπουτάρη εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Καταδικάζουμε απερίφραστα την εγκληματική επίθεση που δέχτηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γ. Μπουτάρης από ακροδεξιούς τραμπούκους. Η φασιστική αυτή επίθεση, αποτελεί μια προσπάθεια στοχοποίησης και εκφοβισμού του Γ. Μπουτάρη, και βρίσκει όλους τους δημοκρατικούς πολίτες απέναντι. Η προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας να κάνει για άλλη μια φορά φτηνή αντιπολίτευση, με αφορμή αυτή την τραμπούκικη, φασιστική ενέργεια, αποτελεί μια αθλιότητα ολκής».

Τζανακόπουλος: Ντροπή για τη φασιστική επίθεση

«Ντροπή για τη φασιστική επίθεση που δέχτηκε ο Γιάννης Μπουτάρης σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Να μην επιτρέψουμε στο σκοτάδι να καταπιεί το φως της δημοκρατίας», αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Θύμα φανατικών εθνικιστών που παριστάνουν τους πατριώτες», λέει ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης

Την επίθεση κατά του Γιάννη Μπουτάρη καταδικάζει με ανακοίνωσή του και ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης ενώ ταυτόχρονα τάσσεται στο πλευρό του δημάρχου.

«Θύμα φανατικών εθνικιστών οι οποίοι παριστάνουν τους πατριώτες έπεσε σήμερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης. Κατά τη διάρκεια εορτασμού για τη γενοκτονία των Ποντίων, ο κ. Μπουτάρης δέχτηκε επίθεση, προπηλακίστηκε λεκτικά και αναγκάστηκε να αποχωρήσει. Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση και τάσσεται στο πλευρό του δημάρχου Θεσσαλονίκης, τονίζοντας για μια ακόμη φορά τη σταθερή του εναντίωση απέναντι σε κάθε φωνή και πράξη εθνικιστικής, θρησκευτικής και φυλετικής μισαλλοδοξίας».

Η ΝΔ καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο την επίθεση

Σε ανακοίνωσή της η Πειραιώς τονίζει: «Οι δράστες της σημερινής φασιστικής επίθεσης πατριδοκάπηλων πρέπει να συλληφθούν αμέσως και η κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει επιτέλους ότι η ανομία έχει ξεπεράσει κάθε όριο λόγω της απαράδεκτης ανοχής που επιδεικνύει στη βία απ′ όπου κι αν προέρχεται».

«Πάντα θα υπάρχουν 5-6 τραμπούκοι έτοιμοι να επιτεθούν σε όσους δεν γουστάρουν», λέει ο Θεοδωράκης

«Πάντα θα υπάρχουν 5-6 τραμπούκοι έτοιμοι να επιτεθούν σε όσους δεν γουστάρουν», αναφέρει σε ανάρτησή του στο τουίτερ, με αφορμή την επίθεση που δέχθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονικέων, ο επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκη. «Το πρόβλημα είναι όλοι αυτοί που διαδίδουν ψευτιές και καλλιεργούν μίσος. Και αυτοί δεν φοράνε κουκούλες, αλλά κουστούμια. Μαζί σου Γιάννη και όπως λέει ο Αγγελάκας “σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ”», τονίζει ο κ. Θεοδωράκης.

altsantiri.gr

Load More Related Articles
Load More In Ελλάδα
Comments are closed.

Check Also

Άτρωτος ο Μαράβας, μέσα από μια μεγαλειώδη νίκη! Δεν βρέθηκε ακόμη η «Αχίλλειος πτέρνα» του (βίντεο/φωτό)

«Άτρωτος» τελικά αποδείχτηκε για άλλη φορά και στην 3η κατά σειρά εκλογική μάχη, για την κ…