Arxiki

Δωρεά ιατροφαρμακευτικού υλικού, περιήλθε στο Κέντρο Υγείας Πύλης, από συμπατριώτη- ετεροδημότη μας του εξωτερικού, με καταγωγή από το Ροπωτό & συγκεκριμένα από τον κ. Κωνσταντίνο Γιαννακάκο, πρόεδρο του «Ελληνικού Σπιτιού» στο Μόναχο της Γερμανίας, όπου από το 1986 ζει μόνιμα με την σύζυγο & τις δυο του κόρες.

Το συγκεκριμένο ιατροφαρμακευτικό υλικό είναι αναλώσιμου χαρακτήρα & η ποσότητα τεσσάρων παλετών αυτού, παρελήφθη σήμερα το πρωί από τον Δ/ντή του Κ.Υ. Πύλης κ. Μιχ. Βενιζέλο, παρουσία της Γέρμας & Φαίδρας Γιαννακάκου, κόρες του  δωρητή, του Αντ/ρχου Υγείας & Πολ. Προστασίας κ. Σωτ. Αγγέλη, καθώς & του δημ. συμβούλου κ. Κ. Κρούπη, προσωπικού φίλου του κ. Γιαννακάκου.

Ο Δ/ντής του Κ.Υ. Πύλης κ. Μιχ. Βενιζέλος μέσω του PyliNews.gr, ευχαριστεί θερμά τον κ. Γιαννακάκο για την ενέργειά του αυτή, λέγοντας πως τέτοιου είδους κινήσεις αποτελούν τιμή για κάθε φορέα που γίνεται αποδέκτης μιας τέτοιας δωρεάς & συνιστούν αξιόλογες πράξεις κοινωνικής προσφοράς, αγάπης & αλληλεγγύης, ευελπιστώντας στο μέλλον σε ανάλογες κινήσεις ανθρωπιστικού χαρακτήρα, από πλευράς του κ. Γιαννακάκου, αλλά & έτερων συνδημοτών μας, που μπορούν & θέλουν να συνεισφέρουν αναλόγως στο κοινωνικό έργο του Κέντρου Υγείας.

giannakakosΓια τον κ. Κωνσταντίνο Γιαννακάκο να πούμε πως γεννήθηκε το 1956 στο Ροπωτό, ζει & δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην Γερμανία από το 1974, ενώ από το 1986 διαμένει μόνιμα στην πόλη του Μονάχου με την σύζυγό του & τις δυο του κόρες.

Σπούδασε Επικοινωνιολογία, Θέατρο, Γερμανική Γραμματολογία κι Αρχαία Ελληνικά. Από το 1992 είναι διευθυντής του «Ελληνικού Σπιτιού» Μονάχου.

Υπήρξε συνιδρυτής και μέλος της συντακτικής επιτροπής του διεθνούς λογοτεχνικού περιοδικού SIRENE (Horst-Bienek-Preis der Bayerischen Akademie der Künste 1991).
Ποιήματα του συμπεριλαμβάνονται σε ανθολογίες ποίησης στην Ελλάδα και στη Γερμανία κι έχουν αποτελέσει την βάση διδακτικού υλικού σε γερμανικά πανεπιστήμια (Deutsch als Fremdsprache).
Έχει μεταφράσει έργα των ποιητών Γιάννη Ρίτσου, Γιώργου Παπούλια, Ανδρέα Εμπειρίκου, Jürgen Becker, Κατερίνας Αγγελάκη-Ρουκ και Εύας Μπούρα.
Διετέλεσε μέλος του Συμβουλίου Αλλοδαπών της Πόλης Μονάχου από 1992 έως 2004 και μέλος του Προεδρείου της Ελληνικής Κοινότητας (αντιπρόεδρος) από 1983 έως 1988. Είναι αναπληρωτής Πρόεδρος του Διεθνούς Συνδέσμου Υπερηλίκων και Συνταξιούχων από 2004. Ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Ελλήνων Συγγραφέων Γερμανίας και Πρόεδρος από 2000 έως 2004. Συνιδρυτής και οργανωτής της Εβδομάδας Ελληνικού Κινηματογράφου & ιδρυτικό μέλος και αρχισυντάκτης του διεθνούς περιοδικού λογοτεχνίας SIRENE, 1988 – 2004.

 

KY Pylis (4)

KY Pylis (5)

KY Pylis (6)

KY Pylis (7)

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Θεσσαλονίκη: Πατέρας κατηγορείται ότι έπνιξε την κόρη του

Ο 69χρονος αφού σκότωσε την 42χρονη κόρη του, επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή του Τραγωδ…