Nautomontelismos Arxiki

Μοναδικά εκθέματα, εκθέματα ναυτο-μοντελισμού όπως ονομάζονται κανονικά, έχει την ευκαιρία να θαυμάσει το κοινό του Δ. Πύλης, από τον Πορτινό συνδημότη μας, Αρχιτέκτονα/Μηχανικό & κατ’ επέκταση ναυτο-μοντελεστή, κ. Βαγγέλη Χαντζιάρα, σε έκθεση που φιλοξενείται στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. Δήμου Πύλης, στο δημοτικό Κατάστημα της Πόλης, η οποία ανοίγει επίσημα τις πύλες της για το ευρύ κοινό, αύριο Σάββατο 6 Οκτωβρίου στις 11:00πμ.

Ημέρες & ώρες λειτουργίας της έκθεσης: Σάββατο & Κυριακή, από 11:00πμ – 2:00μμ & 5:00μμ – 8:00μμ.

Τι είναι ο ναυτομοντελισμός τελικά…;

Ναυτο-μοντελισμός είναι η, με διάφορες τεχνικές, κατασκευή πλοίων, διαφόρων τύπων και κατηγοριών, για ψυχαγωγικούς και επιδεικτικούς λόγους, δηλ. (εκθεσιακοί αγώνες).

Όπως μπορεί να αντιληφθεί κανείς, ύστερα από μια προσεχτική ματιά & προσέγγιση αυτών των κατασκευών, ένα είναι το σίγουρο…Ότι δεν πρόκειται για παιχνίδια, όσο και αν μοιάζουν με κάποια που πωλούνται σε διάφορα καταστήματα παιχνιδιών. Είναι μοντέλα. Είναι πραγματικά πλοία, παλαιότερων εποχών, σε μικρογραφία…

Για τον Βαγγέλη Χαντζιάρα, ο ναυτομοντελισμός είναι μια ενασχόληση που απαιτεί χρόνο, μεράκι, αφοσίωση και φαντασία, μέσω του οποίου αξιοποιεί τον ελεύθερο χρόνο του, με έναν ιδιαίτερα διακριτό τρόπο, ανακαλύπτοντας κρυφά ταλέντα του,  προσφέροντάς του συνάμα ψυχική γαλήνη & ευεξία.

Έργα του κ. Χαντζιάρα που εκτίθενται αυτές τις μέρες στην έκθεση, έχουν διακριθεί  σε πανελλήνιες & παμβαλκανικές εκθέσεις στατικού μοντελισμού, αποσπώντας χρυσά μετάλλια & κύπελλα, όπως το έργο του La Real (ναυμαρχίδα της Ναυπάκτου) το οποίο κατέκτησε το Χρυσό μετάλλιο και κύπελλο ως το καλύτερο έκθεμα, της έκθεσης στατικού μοντελισμού Λάρισας 2017 ( Μύλος του Παπά), καθώς & το Sciabecco “Le repuin”, το οποίο κατέκτησε το Χρυσό μετάλλιο παμβαλκανικής έκθεσης στατικού μοντελισμού ΠΗΓΑΣΟΣ 2017 (Δημαρχείο Θεσσαλονίκης).

Στο τέλος Οκτωβρίου ο κ. Χαντζιάρας θα συμμετάσχει σε άλλη μία πανελλήνια έκθεση στην Αθήνα με δύο εκθέματα του, ευελπιστώντας & εκεί να τα πάει το ίδιο περίφημα με τις προηγούμενες φορές.

Περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί…

 

Nautomontelismos (1)

Nautomontelismos (2)

Nautomontelismos (3)

Nautomontelismos (4)

Nautomontelismos (5)

Nautomontelismos (6)

Nautomontelismos (7)

Nautomontelismos (8)

Nautomontelismos (9)

Nautomontelismos (10)

Nautomontelismos (12)

Nautomontelismos (13)

Nautomontelismos (14)

 

 

 

Load More Related Articles
Load More In Κοινωνικά
Comments are closed.

Check Also

Απολογισμός διετίας 2022-2024, για τη ΝΕ του ΤΕΕ Τρικάλων

Έπειτα από την συμπλήρωση 2 ετών από τη σύσταση της νέας Ν.Ε. ΤΕΕ Τρικάλων και με δεδομένο…