V PAppa (2)

Ανάμεσα στους υποψηφίους του Ευρωψηφοδελτίου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ο Πάνος Καμμένος, συμπεριέλαβε και τη συνδημότισσά μας Βασιλική Παππά, η οποία έλκει την καταγωγή της από τους Γόμφους.

Η Βασιλική Β. Παππά, θεολόγος, ποιήτρια και δημοσιογράφος, γεννήθηκε στα Τρίκαλα, αλλά ζει στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Ποιμαντική και Κοινωνική Θεολογία στα Πανεπιστήμια Θεσσαλονίκης και Βελιγραδίου. Είναι κάτοχος τριών μεταπτυχιακών διπλωμάτων με άριστα από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με ειδίκευση στην Εκκλησιαστική Ιστορία, τη Χριστιανική Ηθική και την Κοινωνιολογία του Χριστιανισμού.

V PAppa (5)

Συνέχισε με doctoral research στην Ποιμαντική Ψυχολογία καταθέτοντας υποψηφιότητα στον Καθηγητή Χρήστο Βάντσο. Τελείωσε το Τμήμα Σερβοκροατικής και Ρωσικής Γλώσσας του Ιδρύματος Μελετών Χερσονήσου του Αίμου. Απέκτησε δίπλωμα «Β. Φυσικοθεραπείας» και «Τέχνη Φωτογραφίας» από το Δ. ΙΕΚ Ηγουμενίτσας, από τη Σχολή Στελεχών Παιδικών Εξοχών του Υπουργείου Υγείας Πρόνοιας, τη Σχολή Τυφλών της Θεσσαλονίκης (γραφής BRAILLE), το Τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το Τμήμα Θεατρικής Εκπαίδευσης της ΧΑΝΘ, Κουκλοθέατρου, Τεχνικών Αφήγησης και Μυθοπλασίας και το Εργαστήρι – Φώνηση.

Επί 21 έτη εργάστηκε στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, τόσο ως μάχιμη θεολόγος, όσο και ως σύμβουλος Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού του ΚΕΣΥΠ Ηγουμενίτσας, ενώ σήμερα εργάζεται στη γραμματεία του τμήματος Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών της Πολυτεχνικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

Παρακολούθησε μεγάλο αριθμό σεμιναρίων για στελέχη Παροχής Υπηρεσιών Συμβουλευτικής Σταδιοδρομίας του ΕΟΠΠΕΠ σε συνεργασία με το Κέντρο Έρευνας και Αξιολόγησης στην Επαγγελματική Συμβουλευτική του Τομέα Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, μεγάλο αριθμό επιμορφωτικών προγραμμάτων σε θέματα: «Κοινοτικών Προγραμμάτων για οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Τοπικούς Φορείς», «Κατάρτισης Στελεχών Διαβαλκανικής Συνεργασίας για τη Διάχυση της Πληροφόρησης με ηλεκτρονικά μέσα», «Επαγγελματικής Κατάρτισης Γυναικών σε θέματα Δημιουργίας Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΜΜΕ)», «Εφαρμογής των Βαλκανικών Γλωσσών στην Αξιοποίηση Πηγών», «Δημιουργίας Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, Προστασίας και Διαχείρισης του Φυσικού Περιβάλλοντος».

V PAppa (3)

Επίσης, τα προγράμματα του Διαβαλκανικού Ινστιτούτου Δημόσιας Διοίκησης στα θέματα: «Οργάνωση και Διοίκηση Πολιτιστικών Οργανισμών», «Σύμβουλος Οργάνωσης – Υλοποίησης Δράσεων Πολιτικής Προστασίας», «Εκπαίδευση στη Διαθεματική, Πολύτεχνη και Επικοινωνιακή Διάσταση της Σύγχρονης Διδακτικής πράξης» και «Ιστορία της Τέχνης» από το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων.

Εξειδικεύτηκε στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στα θέματα: «Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων», «Επικοινωνία – Δημόσιες Σχέσεις – Ανθρώπινες Σχέσεις σε Επιχειρήσεις και Οργανισμούς», «Αναπτυξιακά σύνδρομα και νοητική καθυστέρηση» και παρακολούθησε μεγάλο αριθμό σεμιναρίων σε θέματα Ειδικής Αγωγής και Μαθησιακών Δυσκολιών από το τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του ΑΠΘ, το Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το Τμήμα Ειδικής Αγωγής του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.

Ως υπεύθυνη του ΚΕΣΥΠ Ηγουμενίτσας διοργάνωσε και πήρε μέρος ως εισηγήτρια σε πολλές ημερίδες σχετικές με τον επαγγελματικό προσανατολισμό.

Στο πλαίσιο πολιτιστικών προγραμμάτων, τόσο του Καλλιτεχνικού Σχολείου Αμπελοκήπων όσο και του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, δημιούργησε και είχε την αρχισυνταξία αντίστοιχα των περιοδικών «Arti-αφιχθέν» και «Crescendo».

V PAppa (4)

Δημοσιογραφεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο. Ξεκίνησε αρχικά στις εφημερίδες «Πρωινός Λόγος» των Τρικάλων, «Επικοινωνία» και «Γνώμη της Χαλκιδικής», μετέπειτα στις ομογενειακές εφημερίδες «Hellenic Voice» του Σικάγου και στην «Ελληνική Γνώμη» με έδρα το Βερολίνο ενώ το 2017 δημιουργεί το δικό της ηλεκτρονικό περιοδικό Culture Magazine (www.cultmagz.com). Έχει πάρει πάνω από 300 συνεντεύξεις από ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών.

Τακτικό μέλος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών.

Πολλά ποιήματά της έχουν οπτικοποιηθεί στο youtube και έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά και σερβικά.

V PAppa (6)

ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

  • 2018 βραβεύτηκε από την Ακαδημία Εθνικών και Πολιτιστικών Σχεδιασμών για την αναγνώριση του εκπαιδευτικού, πολιτιστικού και συγγραφικού της έργου.
  • 2018 Γ΄Βραβείο Ποιήσεως στον Πανελλήνιο και Παγκύπριο Διαγωνισμό της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών για το ποίημα «Έτοιμη από καιρό».
  • Το 2017 βραβεύτηκε με Α΄ Έπαινο Ποιήσεως στον Πανελλήνιο και Παγκύπριο Διαγωνισμό της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών για το ποίημα «Ποτάμι ανθρώπων».

Ποιήματά της έχουν ανθολογηθεί σε διάφορα περιοδικά καθώς και στα ανθολόγια «Υπάρχουν ποιητές;» και «Μη βία» από τις εκδ. Μαλλιάρη.

Zapeio

ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΟ

 ΠΟΙΗΣΗ

 

  1. Ακροθιγώς ζώμεν, (ποιητική συλλογή), Θεσσαλονίκη 2018
  2. Ανθολογία ποίησης: Αφιέρωμα στον ποιητή Γεώργιο Βαφόπουλο. 20 χρόνια από τον θάνατό του (Επιμέλεια έκδοσης-Εισαγωγή και συμμετοχή με 3 ποιήματα), (με μετάφραση στα αγγλικά), Θεσσαλονίκη 2016
  3. Αντίσταση στο ετοιμόρροπον (ποιητική συλλογή), Θεσσαλονίκη 2015
  4. Ανθολογία ποίησης: Άνθρωπος και Περιβάλλον. Αφιέρωμα στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ Βαρθολομαίο Α΄, (Επιμέλεια έκδοσης, Εισαγωγή και συμμετοχή με 2 ποιήματα), Θεσσαλονίκη 2015
  5. Εις Σε Ανατίθημι: απόπειρα θρησκευτικής ποίησης, Ποιητική Ανθολογία, (Επιμέλεια έκδοσης, Εισαγωγή και συμμετοχή με 3 ποιήματα), Θεσσαλονίκη 2014
  6. Ανθολογία ποίησης: αφιέρωμα στον ποιητή Κωνσταντίνο Π. Καβάφη. 150 χρόνια από τη γέννησή του, Ποιητική Ανθολογία, (Επιμέλεια έκδοσης, Εισαγωγή και συμμετοχή με 5 ποιήματα) , Θεσσαλονίκη 2013
  7. Ανθολογία ποίησης και πεζού λόγου: αφιέρωμα στον ποιητή-ακαδημαϊκό Νικηφόρο Βρεττάκο (Επιμέλεια έκδοσης, Εισαγωγή και συμμετοχή με 5 ποιήματα), , Θεσσαλονίκη 2012
  8. Η μοναξιά είναι χάρισμα, Ποιητική Ανθολογία (επιμ. Μ. Θανοπούλου), συμμετοχή με 5 ποιήματα, έκδ. Μαλλιάρης Παιδεία, Θεσσαλονίκη 2011
  9. Ένα ποίημα, μια ζωγραφιά, Ποιητική Ανθολογία (Επιμέλεια έκδοσης, Εισαγωγή και συμμετοχή με 2 ποιήματα), Θεσσαλονίκη 2011
  10. Μη Βία, Ποιητική Ανθολογία (επιμ. Μ. Θανοπούλου), συμμετοχή με 5 ποιήματα, έκδ. Μαλλιάρης Παιδεία, Θεσσαλονίκη 2009.
  11. Υπάρχουν ποιητές; Ποιητική Ανθολογία (επιμ. Μ. Θανοπούλου), συμμετοχή με 5 ποιήματα, έκδ. Μαλλιάρης Παιδεία, Θεσσαλονίκη 2008.

ΜΟΝΟΓΡΑΦΙΕΣ

 Οι βίοι των Αγίων και οι εικονιζόμενες μορφές τους ως πρότυπα πνευματικής ζωής, Θεσσαλονίκη 2008

  1. «Ανακαλύπτοντας» τα Βυζαντινά και Μεταβυζαντινά Μνημεία της Θεσσαλονίκης. Μια περιήγηση. Θεσσαλονίκη 2008
  2. Μουσεία-Πινακοθήκες: περιήγηση σε χώρους τέχνης και πολιτισμού της Θεσσαλονίκης, Θεσσαλονίκη 2009
  3. (σε συνεργασία με Ν.Β. Παππά), Νίκος Αστρινίδης: ανατολίζοντες γλυκασμοί, Θεσσαλονίκη 2010
  4. Ο δρόμος είχε τη δική του ιστορία. Βιογραφικό λεξικό των δρόμων των Δήμων Θεσσαλονίκης και Πυλαίας, Θεσσαλονίκη 2010
  5. Σημειολογία των Ονομάτων, Θεσσαλονίκη 2011
  6. (σε συνεργασία με Ε. Ιακωβάκη), Τα Κέντρα Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕΣΥΠ) και ο ρόλος των Συμβούλων στην επιλογή επαγγέλματος, Θεσσαλονίκη 2014

ΛΟΙΠΟΙ ΤΙΤΛΟΙ

 (σε συνεργασία με Α. Αραμπατζόγλου), Τα παιδιά μας «ταξιδεύουν» στις χώρες τους: Διηγήσεις-μύθοι-παραμύθια. Μια φανταστική απόδραση, Θεσσαλονίκη 2008

ΘΕΑΤΡΟ

 Μονόπρακτα, (επιμέλεια Βασιλική Β. Παππά και συμμετοχή με 1 μονόπρακτο), Θεσσαλονίκη 2016

  1. Vassiliki V. Pappa (ed.), Pieces en un acte. Un homage a Jean Anouilh (2017)

vaso Pappa Karta

V PAppa (1)

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Θανάσης Λιούτας: Εντάσσονται στην πρώτη αρωγή και οι πλημμυροπαθείς κατ’ επάγγελμα αγρότες

Και οι κατ’ επάγγελμα αγρότες, των οποίων το πάγιο κεφάλαιο και ο εξοπλισμός, έπαθαν ζημιά…