papastergiou

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων σε σύνοδο στην Ταϊπέι για τις έξυπνες πόλεις

Το  πρωτόκολλο GoSmart, «οδηγός» για την εφαρμογή καινοτόμων λύσεων

Ακρως επιτυχημένη και με μέγιστη ωφελιμότητα, η παρουσία του Δήμου Τρικκαίων και της Ελλάδας στην Ταϊπέι. Στη φετινή, 2018 Smart City Summit & Expo (έκθεση και σύνοδο για τις έξυπνες πόλεις), ο Δήμος Τρικκαίων παρέστη προσκεκλημένος του Δήμαρχου της Ταϊπέι κ. Ko Wen-je και του οργανισμού Taipei Computer Association, που διοργανώνει την Εκθεση.

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις παγκοσμίως, που ασχολούνται με το μέλλον των πόλεων σε συνδυασμό με τη χρήση της τεχνολογίας, ως στοιχεία για την ψηφιακή εποχή.

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου παρουσίασε στους συνομιλητές και παριστάμενους, τα όσα έχουν συμβεί στα Τρίκαλα, ως πόλης με μέγιστη διείσδυση και χρήση τεχνολογιών προς όφελος των πολιτών.

Η παρουσίαση αυτή και οι συζητήσεις με πλήθος Δημάρχων και εκπροσώπων πόλεων από όλο τον κόσμο, με παρόμοιες στοχεύσεις στους ίδιους τομείς της βελτίωσης της καθημερινότητας, σφραγίζει την είσοδο του Δήμου στην παγκόσμια κοινότητα της καινοτόμας τεχνολογικής δράσης.

Μαζί με τον πρόεδρο της e-trikala ΑΕ κ. Γιάννη Κωτούλα και τον ειδικό συνεργάτη κ. Λεωνίδα Ανθόπουλο, έγιναν επαφές, συζητήσεις και  ανταλλαγές απόψεων με προέδρους παγκόσμιας εμβέλειας εταιρειών από την Ταϊπέι: τον διευθύνοντα σύμβουλο της Asus κ. Jerry Shen, τον πρόεδρο της Mitac Information Technology Corp. κ. Liang Su, τον πρόεδρο της Advantech κ. Cheng Liu, τον αρμόδιο αντιδήμαρχο της Ταϊπέι κ. Charles Lin, τη σύμβουλο προγραμματισμού του Ινστιτούτου για τη Βιομηχανική Πληροφορική κ.  Cynthia Chοw και άλλα στελέχη της κοινότητας της ψηφιακής εποχής.

Με πάνω από 25.000 συμμετέχοντες και εκπροσώπους πόλεων από 60 χώρες, ο Δήμος Τρικκαίων είχε τη δυνατότητα να αποκτήσει μέγιστη αντίληψη για το μέγεθος της προόδου και τα επόμενα βήματα που συντελούνται ή σχεδιάζονται για το αμέσως επόμενο διάστημα σε όλον τον κόσμο.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Παπαστεργίου συνυπέγραψε το πρωτόκολλο συνεργασίας Go Smart Global Organization of Smart Cities – Παγκόσμιος Οργανισμός Έξυπνων Πόλεων). Στόχοι του,
– η σύνδεση των πόλεων μέσω δικτύου ανταλλαγής πληροφοριών,
– η ενθάρρυνση συνεργασιών
– η προώθηση καινοτόμων λύσεων σε αστικά προβλήματα με αύξηση της ποιότητας ζωής των κατοίκων

Στο περιθώριο των συναντήσεων της συνόδου, ο κ. Παπαστεργίου και ο εκπρόσωποι του Δήμου Τρικκαίων είχαν συναντήσεις με στελέχη του Δήμου Ταϊπέι, των 2,7 εκατ. κατοίκων, για ενημέρωση σε πλήθος ζητημάτων.
Σημειώνεται, τέλος, ότι η τρικαλινή αντιπροσωπεία συναντήθηκε και με τους ελάχιστους Ελληνες που εργάζονται στη μακρινή αυτή πόλη, ανάμεσα στους οποίους βρίσκεται και τρικαλινός.

 

Load More Related Articles
Load More In Θεσσαλία
Comments are closed.

Check Also

Διανομή τροφίμων από τον Δήμο Τρικκαίων

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕ…