dsc04772

Στην Πόλη της Πάτρας μετέβη την Τρίτη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  Τρίκκης & Σταγών κ. Χρυσόστομος, μετά από ευγενή πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου  Πατρών κ. Χρυσοστόμου, για να συμμετάσχει στις θρησκευτικές ακολουθίες, επί τη  ευκαιρία της εορτής του Πολιούχου της Πόλεως Αγίου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου.

Την Τρίτη το απόγευμα ο κ. Χρυσόστομος, παρέστη συμπροσευχόμενος στον Μέγα Πολυαρχιερατικό Πανηγυρικό Εσπερινό, που τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου στην Πάτρα, όπου Χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.

Την κυριώνυμον ημέρα της εορτής, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας, συλλειτούργησε  στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα, μαζί με Πλειάδα Αρχιερέων, Προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Καλαβρύτων & Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο κ. Χρυσόστομος, έλαβε μέρος στην καθιερωμένη Ιερά Λιτάνευση της Τιμίας Κάρας και της Εικόνας του Αγίου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου στους δρόμους της Πόλεως, παρουσία των Αρχών και πλήθος κόσμου, που κατέκλυσαν απο νωρίς τον Ναό από ολόκληρη την Ελλάδα για να τιμήσουν το Άγιο.

Τέλος ο οικείος Ποιμενάρχης, ευχαρίστησε θερμά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τρίκκης & Σταγών κ. Χρυσόστομο, ο οποίος γεννήθηκε στην Πάτρα που λάμπρυνε με την παρουσία του την μνήμη του Αγίου Ανδρέα Πολιούχου της πόλεως των Πατρών.

Βόπης Αναστάσιος

dsc04757-1 dsc04765 dsc04771 dsc04773 dsc04775 dsc04777 dsc04779

Load More Related Articles
Load More In Κοινωνικά
Comments are closed.

Check Also

Τα ΚΔΑΠ ΜΑΘΗΣΗ δίπλα στα παιδιά και τους γονείς

Αγαπητοί γονείς, Τα ΚΔΑΠ ΜΑΘΗΣΗ, είναι στη ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουν για τις 26 δι…