agorastos copy

Κώστας Αγοραστός: «Στηρίζουμε έμπρακτα τον αγροτικό τομέα με έργα και δράσεις ουσίας»

Τις εργασίες κατασκευή του ταμιευτήρα στο Καστρί Αγιάς επισκέφθηκε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός όπου είχε την ευκαιρία να δει από κοντά την πρόοδο των εργασιών. Το έργο προϋπολογισμού 3,2 εκ. ευρώ χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» και αφορά στην κατασκευή ενός ταμιευτήρα με δυνατότητα αποθήκευσης 900.000 κυβικών μέτρων νερού, σε έκταση 250 στρεμμάτων με καθαρή επιφάνεια αποθήκευσης νερού 200 στρεμμάτων και μέγιστο ύψος νερού 4,5 μ. Το έργο, που αναμένεται να αρδεύσει 4.000 στρέμματα, υλοποιείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Λάρισας.

Ο κ. Κ. Αγοραστός, το χαρακτήρισε ως σημαντικό έργο για τον αγροτικό κόσμο και χρήσιμο για τη διευκόλυνση της δύσκολης καθημερινότητάς του: «Το νερό είναι ζωή. Η εξοικονόμηση νερού και η αξιοποίηση των διαθέσιμων υδατικών πόρων είναι θέμα μείζονος σημασίας για την αιρετή Περιφέρεια. Με έργα όπως αυτό, προστατεύουμε το περιβάλλον, καθώς συμβάλλουμε στην εξοικονόμηση υδάτινων πόρων, αλλά και στην άνοδο του υδροφόρου ορίζοντα. Πιστεύουμε ότι η γεωργία είναι μια από τις δυνάμεις της χώρας για την αντιμετώπιση της κρίσης. Συνεχίζουμε να στηρίζουμε έμπρακτα τον αγροτικό τομέα με έργα και δράσεις ουσίας. Στο νέο ΕΣΠΑ, όπου διαθέτουμε και Γεωργικό Ταμείο, έχουμε τη δυνατότητα για την υλοποίηση και άλλων αρδευτικών έργων, στηρίζοντας τις ανάγκες του αγροδιατροφικού τομέα στη Θεσσαλία».

Κατά την επίσκεψή του στο έργο ο κ. Κ. Αγοραστός συνοδευόταν από τον δήμαρχο Αγιάς κ. Αντώνη Γκουντάρα και τον εντεταλμένο σύμβουλο σε θέματα υδάτων κ. Γιώργο Λαδόπουλο.

Load More Related Articles
Load More In Θεσσαλία
Comments are closed.

Check Also

Θανάσης Λιούτας: Εντάσσονται στην πρώτη αρωγή και οι πλημμυροπαθείς κατ’ επάγγελμα αγρότες

Και οι κατ’ επάγγελμα αγρότες, των οποίων το πάγιο κεφάλαιο και ο εξοπλισμός, έπαθαν ζημιά…