perifereia-thessalias

Κώστας Αγοραστός: Με στρατηγική και συνέργεια με τον Δήμο Βόλου προχωρούμε σε έργα βιώσιμης αστικής ανάπλασης  

Στη χρηματοδότηση  τριών νέων έργων στο Δήμο Βόλου συνολικού προϋπολογισμού 1,3 εκ. ευρώ προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας μετά την έγκριση που δόθηκε από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό για την ένταξη των έργων στο πλαίσιο της Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Βόλου συνολικού προϋπολογισμού 15,2 εκ. ευρώ.

Η Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Βόλου εγκρίθηκε με συνολικό προϋπολογισμό 15.130.000 € εκ των οποίων τα 12.445.000 € αφορούν σε δράσεις του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και τα 2.685.000 € σε δράσεις του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ).

Τα τρία νέα έργα που εντάσσονται στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης για το Βόλο είναι τα εξής:

  1. ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΕΖΟΔΡΟΜΩΝ ΚΑΙ ΔΡΟΜΩΝ ΗΠΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΣΤΙΚΟ ΙΣΤΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ, π/υ 1.085.000 €
  2. ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΜΑΙΑΝΔΡΟΥ ΚΑΙ ΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ, π/υ 108.000 €
  3. ΕΝΙΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ, π/υ 51.000 €

 

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής:

«Προχωράμε στην χρηματοδότηση τριών  νέων έργων στο πλαίσιο του Σχεδίου  Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Βόλου. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα  πρόγραμμα ανάπτυξης, που ταυτόχρονα αναμορφώνει και την πόλη.

Είναι ένα στρατηγικό σχέδιο που περιλαμβάνει όλους τους στόχους της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης σύμφωνα με τις αρχές και τις διαδικασίες, τους νόμους και τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ταυτόχρονα δίνουμε λύση σε πάγια προβλήματα του Βόλου.

Χρηματοδοτούμε τη δημιουργία δρόμων ήπιας κυκλοφορίας, ποδηλατοδρόμων στο κέντρο της πόλης που ενώνουν και τη Νέα Ιωνία, πεζοδρομήσεις και πεζοδρόμια.

Μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα ευελπιστούμε και αισιοδοξούμε να δώσουμε μια άλλη δυναμική στην πόλη του Βόλου και οπωσδήποτε και στον Τομέα Παρέμβασης που έχει κάνει ο Δήμος. Με συνεργασίες και συνέργειες με  το Δήμο Βόλου  ενισχύουμε την αναπτυξιακή προοπτική. Συνεργαζόμαστε με στρατηγική   για να κερδίσουμε το μέλλον της πόλης και εργαζόμαστε καθημερινά με πυξίδα των ανθρώπων. Πρόκειται για έργα ουσίας και χρήσιμα που διεισδύουν στις επιθυμίες των πολιτών του Βόλου και δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας και προοπτικές».

Load More Related Articles
Load More In Θεσσαλία
Comments are closed.

Check Also

Στο 66ο Παγκόσμιο συνέδριο της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών, μέλη της Τοπικής Διοίκησης Τρικάλων

Στο 66ο Παγκόσμιο συνέδριο της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών που έγινε στην Αθήνα από 24 έω…