Russian Foreign Minister Sergei Lavrov speaks during a joint news conference with Cypriot Foreign Minister Nikos Christodoulides, in Nicosia, Cyprus September 8, 2020. REUTERS/Yiannis Kourtoglou

Έτοιμη για μεσολάβηση προς την Άγκυρα για αποκλιμάκωση της κρίσης στην Ανατολική Μεσόγειο δηλώνει η Μόσχα. Αυτό διεμήνυσε από τη Λευκωσία ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ

Έτοιμη για μεσολάβηση προς την Άγκυρα για αποκλιμάκωση της κρίσης στην Ανατολική Μεσόγειο δηλώνει η Μόσχα. Αυτό διεμήνυσε από τη Λευκωσία ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, τόσο με τον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη όσο και με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Χριστοδουλίδη.

 «Η Ρωσία θεωρεί απαράδεκτα τα βήματα που θα φέρουν περαιτέρω κλιμάκωση στην Ανατολική Μεσόγειο. Επανειλημμένα καλέσαμε όλες τις πλευρές. Θα ήμασταν έτοιμοι να συμβάλλουμε στις σχέσεις καλής γειτονίας σε περίπτωση που μας ζητηθεί από τους ενδιαφερόμενους» είπε συγκεκριμένα ο κ. Λαβρόφ μετά το πέρας της κατ’ ιδίαν συνάντησης που είχε στο υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου με τον ομόλογό του.

«Θα συνεχίσουμε τις στενές και εμπιστευτικές επαφές μας σε διάφορα επίπεδα. Εξετάσαμε τις προοπτικές επίλυσης του Κυπριακού και επανέλαβα την ανάγκη για δίκαιη αμετάκλητη και βιώσιμη λύση στο πλαίσιο του ΟΗΕ» ανέφερε ο ρώσος υπουργός.

«Μάλιστα, εξέφρασα τη θέση ότι η Κύπρος θα πρέπει να δηλώνει ρητά την άποψή της και η Ρωσία θα βασίζεται πάνω σε αυτή. Είμαστε πεπεισμένοι για την ταχύτητα έναρξης των διαπραγματεύσεων για λύση του Κυπριακού. Η Ρωσία παραμένει προσηλωμένη στις αρχές της διευθέτησης που περιλαμβάνονται στα διάφορα ζητήματα» προσέθεσε, ο ρώσος ΥΠΕΞ, τονίζοντας τη σημασία της λύσης του Κυπριακού στην βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Πηγή: tovima.gr

Load More Related Articles
Load More In Κόσμος
Comments are closed.

Check Also

Χρήστος Σταϊκούρας: Παραδίδουμε, ενοποιημένο, το μεγαλύτερο τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας, Ε65

«Με τη σημερινή παράδοση στην κυκλοφορία δύο σημαντικών τμημάτων του έργου, ολοκληρώνουμε …