Arxiki p

Στην Πύλη χτύπησε η «καρδιά» της διασκέδασης χθες Κυριακή 20 Αυγούστου, όπου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πύλης σε συνεργασία με  την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου, διοργάνωσε χορευτική εκδήλωση με τη συμμετοχή χορευτικών συγκροτημάτων.

Συγκεκριμένα στην εκδήλωση συμμετείχαν τα χορευτικά τμήματα, παιδικό & ενηλίκων του Πολ. Συλλόγου Πύλης, τα οποία παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς της περιοχής, το χορευτικό συγκρότημα «Τρίκκη» το οποίο παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς από τη νησιωτική Ελλάδα με έμφαση στις Κυκλάδες & το χορευτικό συγκρότημα Κρήνης το οποίο παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς από την Δυτική Μακεδονία.

Μία μουσικοχορευτική πανδαισία, με γνήσιο χρώμα παράδοσης, ενθουσίασε όχι μόνο το πολυπληθές κοινό, που γέμισε ασφυκτικά τον χώρο της πλατείας έναντι του Δημαρχείου, αλλά & τον γνωστό σε όλους μας Παναγιώτη Μυλωνά, λαογράφου-Θεολόγου &  υπεύθυνο της Εθνική Παραδοσιακής Μουσικής στην ΕΡΤ, ο οποίος έχει αναλάβει την παραγωγή πολλών τηλεοπτικών εκπομπών.

Ο κ. Μυλωνάς είναι φιλοξενούμενος αυτές τις μέρες του στενού του φίλου & συντοπίτη μας κ. Θεοδ. Σχορετσιανίτη & στον σύντομο χαιρετισμό του, αφού προηγουμένως συνεχάρη τον πρόεδρο του Πολ. Συλλόγου Πύλης κ. Δημ. Πανάγο για την διοργάνωση, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο πόσο σημαντικό είναι η διατήρηση της παράδοσης μέσω τέτοιων εκδηλώσεων, που στις μέρες μας η αλλοτρίωση που βάλλει την παραδοσιακή μουσική, είναι φαινόμενο αδιαμφισβήτητο το οποίο χρήζει προσοχής & πρέπει να εξαλειφθεί.

Στην εκδήλωση, εκτός των άλλων παραβρέθηκαν ο Αντ/ρχος Πολιτισμού κ. Κώστας Μπαλατσούκας, η πρόεδρος της Τ.Κ. Πύλης κα Μαρίνα Πανάγου, οι δημ. σύμβουλοι κ.κ. Γ. Παλλαντζάς, Γ. Τζιορτζιώτης & ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρ. Σιμορέλης συνοδευόμενος των κυρίων Στέφανου Παπαθανασίου & Κώστα Παππά.

Να θυμίσουμε ακόμη για απόψε το βράδυ, Δευτέρα 21 Αυγούστου, ο τομέας της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, έχει ετοιμάσει μία ακόμη μουσική εκδήλωση, στην οποία θα εμφανιστούν οι μαθητές του Ωδείου «Μουσική Πνοή», που διακρίθηκαν πανελλαδικά.

757 IMG_0749 IMG_0750 IMG_0751 IMG_0752 IMG_0753 IMG_0755 IMG_0756 IMG_0758 IMG_0760 - Αντίγραφο IMG_0760 IMG_0761 - Αντίγραφο IMG_0761 IMG_0762 IMG_0763 IMG_0774 IMG_0778 IMG_0785 IMG_0790

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Θανάσης Κωστάκης: Η ήρεμη Δύναμη! του Κώστα Μαράβα & σε αυτή την εκλογική Σύγκριση!

  «Προχωράμε μαζί & πάλι με πολιτικό ήθος & εντιμότητα», είναι το κεντρικό σύ…