5h YPE (2)

Σύσκεψη Βουλευτών Θεσσαλίας του ΣΥΡΙΖΑ με την Διοίκηση της 5ΗΣ ΥΠΕ και τους Διοικητές των Νοσοκομείων της Θεσσαλίας, πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή 1/9/17 στη Λάρισα.

Σε αυτή συμμετείχαν ο βουλευτής Ν. Τρικάλων και συντονιστής της ΕΠΕΚΕ Υγείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Σάκης Παπαδόπουλος, οι βουλευτές Ν. Λάρισας Άννα Βαγενά και Νίκος Παπαδόπουλος και ο βουλευτής Ν. Μαγνησίας Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος. Στη σύσκεψη συζητήθηκε η προώθηση της λειτουργίας των ΤΟΜΥ στη Λάρισα, στον Βόλο, στα Τρίκαλα και την Καρδίτσα, η κατάληξη στα κτίρια που θα λειτουργήσουν οι ΤΟΜΥ, η συνεργασία των Οικογενειακών Γιατρών και των Ομάδων Υγείας με τα στελέχη των Μονάδων του ΠΕΔΥ – των Κέντρων Υγείας – των Νοσοκομείων, η ιεράρχηση των αναγκών στελέχωσης των Μονάδων ΠΕΔΥ και των ΚΥ ( προκηρύσσονται 450 θέσεις μέσα στον Σεπτέμβρη ), η οργάνωση Αυτοτελών Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών στα Νοσοκομεία της Θεσσαλίας ( προκηρύσσονται 468 θέσεις για τα ΤΕΠ όλης της χώρας ).

Με ευθύνη  της ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ  του ΣΥΡΙΖΑ και της ΕΠΕΚΕ ΥΓΕΙΑΣ  πραγματοποιείται ένα πρόγραμμα δράσεων για την επιτάχυνση της υλοποίησης της Μεταρρύθμισης στη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, η οποία ψηφίστηκε πρόσφατα από την Βουλή.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η προκήρυξη 2.868 θέσεων για τη στελέχωση 239 Τοπικών Μονάδων Υγείας σε όλη τη χώρα με Οικογενειακούς Γιατρούς ( Γενικής Ιατρικής, Παθολογίας, Παιδιατρικής ) και Ομάδα Υγείας ( Νοσηλευτές, Κοινωνικούς Λειτουργούς, Επισκέπτες Υγείας, Διοικητικούς ) η οποία θα διαρκέσει μέχρι την 8 Σεπτεμβρίου.

Τα κίνητρα που δίνονται στους γιατρούς για την στελέχωση των ΤΟΜΥ είναι σημαντικά : αποδοχές Επιμελητή Α του ΕΣΥ, Σύμβαση εργασίας 2 και άλλων 2 χρόνων ( η μεταρρύθμιση χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο με 300 εκατ. ευρώ για 4 χρόνια και στη συνέχεια από τον κρατικό προϋπολογισμό ), άμεση ανάληψη καθηκόντων εντός 2μήνου, αυξημένη μοριοδότηση για διεκδίκηση μόνιμης θέσης στο ΕΣΥ, δυνατότητα εφημεριών στις Μονάδες του ΠΕΔΥ και στα Κέντρα Υγείας, συγκεκριμένος πληθυσμός ευθύνης ( έως 2250 ενήλικες, έως 1500 παιδιά για τους Παιδιάτρους ), συνεχής εκπαίδευση.

5h YPE (1) 5h YPE (3)

Load More Related Articles
Load More In Υγεία
Comments are closed.

Check Also

Χρ. Νάκος: Ο «σερ» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης…Έχουμε τον ίδιο ενθουσιασμό και ζήλο, αλλά περισσότερη δυναμική, ως παράταξη άσκησης εξουσίας

Χρήστος Νάκος…Ένας άνθρωπος, που οι περισσότεροι από εμάς, τον γνωρίσαμε μέσα από τη…