mitsotakis

(φωτό:EUROKINISSI)

Οι διαφωνίες για το Ταμείο Ανάκαμψης στην ημερήσια διάταξη, ώστε να ληφθούν οριστικές αποφάσεις τον Ιούλιο. Η τακτική της ελληνικής κυβέρνησης για τα 32 δις που προσδοκά για το 2021.

Μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για τις διαπραγματεύσεις αλλά και τους πιθανούς συμβιβασμούς εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με το Ταμείο Ανάκαμψης για την αντιμετώπιση του Covid 19 και την προσδοκία για να εισρεύσουν κονδύλια 32 δις ευρώ στην Ελλάδα το 2021, θα έχει σήμερα η κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θα μετάσχει στην τηλεδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που ξεκινά στις 11.00

Βασικό αντικείμενο της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, είναι φυσικά το ζήτημα του Ταμείου Ανάκαμψης στο πλαίσιο των ευρύτερων πρωτοβουλιών για την πανδημία που πρέπει να λάβει η Ε.Ε. Ιδίως μετά την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που στηρίχθηκε στην συμφωνία Μέρκελ-Μακρόν για τη δέσμευση πόρων 750 δις. Παράλληλα θα συζητηθεί το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο έως το 2027.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θεωρεί δεδομένο ότι δεν πρόκειται να καταλήξει σε απόφαση. Σύμφωνα άλλωστε με την πρόσκληση που έχει απευθύνει ο πρόεδρός του, Σάρλ Μισέλ, στους ευρωπαίους ηγέτες στόχος είναι «να αποτελέσει αποφασιστικό βήμα προς την επίτευξη συμφωνίας σε επόμενη σύνοδο που θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία». Η Σύνοδος αναμένεται να γίνει μετά τα μέσα Ιουλίου.

Τηλεδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Τηλεδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου  EUROKINISSI

Πηγή: news247.gr

Load More Related Articles
Load More In Πολιτικά
Comments are closed.

Check Also

Κ. Πιερρακάκης: Χρεαζόμαστε 16.000 πληροφορικούς ετησίως και οι Σχολές παράγουν τους μισούς

Μόνο οι μισοί φοιτητές Πληροφορικής αποφοίτησαν την τελευταία επταετία-Ωστόσο οι επιχειρήσ…