IMG_20200928_084408

Τη Διευθύντρια της Δ.Ε. Τρικάλων, κα. Ελένη – Μαρίνα Ξυνοπούλου,  επισκέφτηκε σήμερα το πρωί, έπειτα από πρόσκληση,  η Πρόεδρος του Τοπικού Περιφερειακού Τμήματος Τρικάλων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, κα. Βανέσα Μηλιώνη.

Η κα. Ξυνοπούλου πρότεινε στην κα. Μηλιώνη να συνεργαστούν στο πλαίσιο ενημέρωσης και πρόληψης των μαθητών  της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  για τον covid19.

«Ζούμε σε μια περίοδο που τα γεγονότα μας προλαβαίνουν και πρέπει να δράσουμε και να αντιδράσουμε άμεσα. Την ίδια στιγμή που εμείς οι ενήλικες  στεκόμαστε με αμηχανία πολλάκις  μπροστά στη διαχείριση αυτών, σκεφτείτε πόσο δύσκολο μπορεί να είναι για τα παιδιά.»,είπε η κα. Ξυνοπούλου.

«Γι αυτό είναι αδήριτη ανάγκη να ενημερώνουμε διαρκώς τα παιδιά πιο υπεύθυνα και πιο εξειδικευμένα.»  Τόνισε επίσης πως η ενημέρωση πρέπει να έχει πρόσωπο, αυτό της τοπικής κοινωνίας, μιας κοινωνίας  που συμπαραστέκεται και έχει όνομα, και ενδεχομένως ζει στη γειτονιά τους . «Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να πείσουμε ότι νοιαζόμαστε, γιατί στ΄αλήθεια  νοιαζόμαστε.» Και επειδή «καιροί ου μενετοί» πρότεινε  στην Πρόεδρο άμεση δράση με σύμπραξη προς αυτή την κατεύθυνση δρομολογώντας  σε πρώτη φάση σεμινάρια ενημερωτικά στα σχολεία.

Η Πρόεδρος χαιρέτισε με ενθουσιασμό την πρόταση συνεργασίας της Διευθύντριας και θύμισε πως ο ΕΕΣ διακρίνεται για το σύνθετο ανθρωπιστικό του έργο, που βασίζεται σε βαθιά ουμανιστικά ιδανικά, που δρα με αίσθημα ευθύνης με στόχο τον άνθρωπο και σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και το Διεθνές Δίκαιο. Η Υπηρεσία «Αγωγή  Υγείας», που λειτουργεί στη χώρα από το 1952, αποτελεί έμπρακτη απόδειξη ότι ο ΕΕΣ  επιδιώκει τη διαμόρφωση υγιεινών προτύπων συμπεριφοράς και την αύξηση του αισθήματος ευθύνης των ατόμων για την προαγωγή της υγείας. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα έτσι αυτής της Υπηρεσίας, είπε, γίνονται παλαιόθεν  στα σχολεία και το ίδιο επιθυμούμε να συνεχίσουμε μπροστά στη νέα απειλή.

Τέλος η κα Μηλιώνη ενημέρωσε τη Διευθύντρια για τα διαδικαστικά που πρέπει να ακολουθηθούν, έκανε κάποιες πρακτικά και άμεσα εφαρμόσιμες  προτάσεις και υποσχέθηκε  μια εκ νέου επαφή σύντομα.

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Θανάσης Λιούτας: Εντάσσονται στην πρώτη αρωγή και οι πλημμυροπαθείς κατ’ επάγγελμα αγρότες

Και οι κατ’ επάγγελμα αγρότες, των οποίων το πάγιο κεφάλαιο και ο εξοπλισμός, έπαθαν ζημιά…