dendiasrama-768x432

Στο επίκεντρο της συνάντησης, αναμένεται να τεθούν οι λεπτομέρειες της συμφωνίας Ελλάδας και Αλβανίας για την παραπομπή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης της διαφοράς σχετικά με την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών.

Μετά την διήμερη επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Τουρκία, ο αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα, φτάνει σήμερα στην Αθήνα, όπου θα έχει ιδιωτική συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια.

 Σύμφωνα με διπλωματικές «πηγές», στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραθέσει γεύμα στον αλβανό Πρωθυπουργό, στο οποίο θα παραβρεθεί και ο Υπουργός Εξωτερικών.

Στο επίκεντρο της συνάντησης, αναμένεται να τεθούν οι λεπτομέρειες της συμφωνίας Ελλάδας και Αλβανίας για την παραπομπή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης της διαφοράς σχετικά με την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών.

Σε ότι αφορά στο θέμα της επέκτασης των ελληνικών χωρικών υδάτων από τα 6 στα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο Πέλαγος, ήδη ο κ. Ράμα έχει δηλώσει ότι «είναι δικαίωμα της Ελλάδας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια και αυτό δεν έχει σχέση με την διαφορά που έχουν Αθήνα-Τίρανα».

Όπως έχει πει ο αλβανός πρωθυπουργός, «όπου η απόσταση μεταξύ των δύο χωρών είναι μικρότερη των 12 ναυτικών μιλίων, το Διεθνές Δικαστήριο θα αποφασίσει σχετικά».

Πηγή:tovima.gr

Load More Related Articles
Load More In Πολιτικά
Comments are closed.

Check Also

Ολοκληρώθηκε η παράδοση- παραλαβή & η συγκρότηση σε Σώμα του νέου ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Δ. Πύλης

Από το απερχόμενο ΔΣ του Εμπορικού Συυλόγου Πύλης, εξεδόθη η κάτωθι σχετική ανακοίνωση …