pinakida

Χωρίς τσιγάρο και κινητό στις πιστοποιημένες παιδικές χαρές, η προτροπή του Δήμου Τρικκαίων – Στόχος, να αφιερώνουν οι γονείς περισσότερο χρόνο με τα παιδιά τους – Αναρτήθηκαν πινακίδες χρήσης των παιδικών χαρών

Μια πρωτότυπη ιδέα για τις παιδικές χαρές είχε ο Δήμος Τρικκαίων. Και την υλοποίησε με τις πινακίδες στις νέες, 40 πιστοποιημένες παιδικές χαρές που κατασκεύασε. Συγκεκριμένα, στις οδηγίες χρήσης που ανήρτησε, προτρέπει γονείς και κηδεμόνες να μην καπνίζουν και να μη χρησιμοποιούν το κινητό!

Στόχος, να αφιερώνουν οι γονείς περισσότερο χρόνο με τα παιδιά τους, και μέσα στην παιδική χαρά, χωρίς να προσφέρουν πρότυπα εξαρτήσεων. Μάλιστα ο Δήμος Τρικκαίων πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου που με εξαιρετική επιτυχία υλοποιεί από το 2017. Και αυτό το βήμα είναι η δημιουργία ασφαλών, με πιστοποίηση «άκαπνων» χώρων χωρίς τσιγάρο, σε παιδικές χαρές, σχολεία, δημόσιους χώρους με παιδιά και αθλητές κ.α.

Η κίνηση αυτή θα υλοποιηθεί το επόμενο διάστημα, αποδεικνύοντας ότι οι ιδέες για  εφαρμογή του νόμου μπορούν να επεκτείνονται σε ολόκληρη την κοινωνία, με βάση πρότυπα για την Υγεία όλων.

Load More Related Articles
Load More In Θεσσαλία
Comments are closed.

Check Also

Στα σύνορα με Τουρκία εστίες ευλογιάς αιγοπροβάτων, σε επιφυλακή η χώρα μας

Έχουμε επιβεβαίωση εστιών ευλογιάς προβάτων και αιγών στην Τουρκία, κοντά στα σύνορα της χ…