OPOP (6)

 (Γράφει το μέλος του Ο.Π.Ο.Π. Ραμιώτης Παναγιώτης)

Το Σάββατο 27-7-2019 και ώρα 17:00μ.μ ξεκινήσαμε από την Πύλη μαζί με άλλα 4 μέλη του Ο. Π. Ο. Π. με προορισμό το χωριό Καταρράκτης όπου και κατασκηνώσαμε για να πραγματοποιήσουμε την προγραμματισμένη ανάβαση στη Σκάλα Σταμάτη.

Νωρίς το πρωί κατά τις 6:30 ξεκινήσαμε για το τουριστικό περίπτερο όπου συναντήσαμε συνορειβάτες από άλλες πόλεις. Περίπου 15 άτομα ξεκινήσαμε σαν μια παρέα αρχίζοντας την πανέμορφη διαδρομή λίγο πιο πάνω από τους καταρράκτες του ομώνυμου χωριού.

Έπειτα από μια ανηφορική διαδρομή φτάσαμε στη Σκάλα Σταμάτη, με το υπέροχο μονοπάτι και την απερίγραπτη θέα προς τον κάμπο και τα απέναντι βουνά να κόβουν την ανάσα.

Στη συνέχεια κατευθυνθήκαμε προς το οροπέδιο της Μπρέσενας όπου κάναμε ένα διάλειμμα για ξεκούραση. Κατηφορίζοντας πια για τα Ζωνάρια είχαμε κατεύθυνση την Αγία Παρασκευή όπου και κάναμε μια μικρή στάση. Έπειτα πήραμε το λούκι της Αγίας Παρασκευής όπου και δοκιμάσαμε τις αντοχές μας με το κακοτράχαλο έδαφος και την απότομη κλίση. Η κατάβαση διήρκεσε σχεδόν 2 ώρες και τελείωσε εκεί που άρχισε, στους πανέμορφους καταρράκτες. Η διαδρομή διήρκεσε περίπου στις 9 ώρες και καλύψαμε μια απόσταση 14χλμ περίπου.

OPOP (1)

OPOP (2)

OPOP (4)

OPOP (5)

Load More Related Articles
Load More In Αθλητικά
Comments are closed.

Check Also

Μία αξιόλογη και αξιέπαινη δωρεά της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας, στο ΚΥ Πύλης(βίντεο/φωτό)

Σε μία αξιόλογη, αξιέπαινη και ταυτόχρονα συγκινητική δωρεά, πέρασε σήμερα η Δ/νση της Συν…