pialeia

Όπως και πέρυσι έτσι κι εφέτος και στα πλαίσια των «Ασκληπιείων», ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ» Πιαλείας , διοργανώνει την ερχόμενη Κυριακή 22/10/2017 πορεία-περίπατο στον πανέμορφο Κόζιακα & στη θέση  «Παλαιόκαστρο», όπου ο αρχαιολόγος Καστριότης (1903) αναφέρει ότι υπήρχε το φαρμακοτριβείο του Ασκληπιού.

Σε περίπτωση βροχόπτωσης, η εκδήλωση θα γίνει την μεθεπόμενη Κυριακή 5 Νοεμβρίου.

Το πρόγραμμα της εκδρομής-πεζοπορίας :

Ώρα 10:00 Άφιξη (…) στο χώρο του Σχολικού Λαογραφικού Μουσείου της Πιαλείας που βρίσκεται δίπλα στο Δημοτικό Σχολείο και Ξενάγηση.

Ώρα 10:30 μετάβαση με τα Ι.Χ. στη θέση «φιλίκια» (στο δρόμο προς το χωριό Ξυλοπάροικο).

**Σημείωση: Δεν θα πάρουν αυτοκίνητο όσοι επιστρέψουν από τη δεύτερη και πιο μακρινή διαδρομή και θα εξυπηρετηθούν από τους άλλους.

Από εκεί θα αρχίσει η ανάβαση προς το «Παλαιόκαστρο» σε απόσταση περίπου 1.000 μ. και σε υψόμετρο 500 μ. θα καλυφθεί η απόσταση σε αργό ρυθμό και με άνεση σε 30-40 λεπτά περίπου. Εκεί οι περιπατητές θα γνωρίσουν γεωγραφικά και ιστορικά στοιχεία για το «Παλαιόκαστρο», το φαρμακοτριβείο του Ασκληπιού, τα Ρωμαϊκά Λουτρά και τον αρχαίο Ναό της Αρτέμιδος.

Ώρα 12:00. Αναχώρηση και επιστροφή στα αυτοκίνητα με οδηγό τον εντόπιο κάτοικο κ. Παπαγιαννόπουλο Δημ. (πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου).

Όσοι όμως επιθυμούν να περπατήσουν περισσότερο (Γι’ αυτό & δεν θα πάρουν μαζί τους τα αυτοκίνητά τους) μπορούν να ακολουθήσουν άλλο μονοπάτι (2,5 χλμ.) με οδηγό τον κ. Αντώνη Γιαννή μέχρι την πλατεία του χωριού, όπου θα συναντηθούν οι δύο ομάδες. Με καταπληκτική θέα στον θεσσαλικό κάμπο οι εκδρομείς θα απολαύσουν τη διαδρομή τους, αναπνέοντας φρέσκο και καθαρό αέρα.

Ώρα 13.00. Επιβίβαση στα Ι.Χ. και αναχώρηση για την ταβέρνα – ψησταριά «Αλώνια» για φαγητό και φυσικά με ατομικό λογαριασμό (Να δηλωθεί στους διοργανωτές από τώρα ή μέχρι τις 10.30 το πρωί με το ξεκίνημα).

Η διαδρομή της πεζοπορίας χαρακτηρίζεται ως μέτριας δυσκολίας. Παρόλα αυτά, οι διοργανωτές συμβουλεύουν, να έχετε μαζί σας τον ατομικό σας εξοπλισμό (δοχείο με νερό, μπαστούνι, καπέλο, κατάλληλα παπούτσια, μια δεύτερη μπλούζα κλπ).

Οι διοργανωτές επίσης, θα φροντίσουν ώστε να συνοδεύει τους εκδρομείς σακίδιο πρώτων βοηθειών.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας στα παρακάτω τηλέφωνα επικοινωνίας:

6947 201 685:  Αντώνης Γιαννής (εθελοντής ορειβάτης)
6997 148 828: Δημ. Παπαγιαννόπουλος

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

10-10-23 Διαθέσιμοι 72.000 τίτλοι σπουδών των αποφοίτων του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστήμιο (Ε.Α.Π.) μέσω του gov.gr

Το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο είναι το 17ο Πανεπιστημιακό Ίδρυμα, του οποίου οι απόφοιτ…