189444

«Θα προσπαθήσουν χωρίς ηθικές αναστολές να γαντζωθούν όσο περισσότερο μπορούν απ’ τη καρέκλα»

«Πρωθυπουργό υπό προθεσμία» χαρακτηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας, στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι «η κυβέρνηση θα προσπαθήσει χωρίς ηθικές αναστολές και ιδεολογικές συντεταγμένες να «γαντζωθεί» όσο περισσότερο μπορεί την καρέκλα».

Στην ερώτηση γιατί η κυβέρνηση να προκηρύξει εκλογές χωρίς να υλοποιήσει το πρόγραμμα που έχει εξαγγείλει και περιλαμβάνει στοχευμένες φοροελαφρύνσεις, αύξηση κατώτατου μισθού κ.ά, ο κ. Σταϊκούρας απαντά γιατί «μπορεί να βρεθεί σε αδιέξοδο προωθώντας μια εθνικά επιζήμια συμφωνία με τη γείτονα» και γιατί «η κυβερνητική πλειοψηφία έχει προ-νομοθετήσει επιπλέον περικοπές συντάξεων από το 2019 και πρόσθετη μείωση του αφορολόγητου από το 2020».

Αναφορικά με τη μείωση των συντάξεων και την πιθανότητα να την ανακόψει η κυβέρνηση έστω για το 2019, ο τομέαρχης Οικονομικών της ΝΔ υποστηρίζει στην συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «αν θέλει η κυβέρνηση και μπορεί ας κάνει πράξη την πρόταση της ΝΔ να καταργηθούν οι σχετικές διατάξεις που προβλέπουν τις μελλοντικές περικοπές στις συντάξεις».

Μιλώντας για τον Ευρωπαίο επίτροπο Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει 4ο μνημόνιο, τόσο κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα όσο και στην ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο στη συζήτηση για την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος, ο κ. Σταϊκούρας δηλώνει αφενός ότι «πολλοί Ευρωπαίοι αξιωματούχοι και θεσμοί δεν συμμερίζονται τις όποιες θριαμβολογίες» και αφετέρου ότι «η ΝΔ υποστηρίζει την αναγκαιότητα δημοσιονομικής πειθαρχίας με την υλοποίηση, όμως, ενός διαφορετικού μείγματος δημοσιονομικής πολιτικής».

Σχολιάζοντας τα οφέλη από το πρόσφατο Eurogroup, ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι αναφορικά με το χρέος «κάθε απόφαση που οδηγεί στη βελτίωση της βιωσιμότητάς του, όπως έγινε και με τη μείωση του ύψους και τη βελτίωση του προφίλ του το 2012, αντιμετωπίζεται θετικά» χαρακτηρίζει, όμως, την απόφαση «κατώτερη των προσδοκιών όσο και των κεκτημένων της χώρας τα προηγούμενα χρόνια».

Ερωτηθείς για τη συμφωνία των Πρεσπών και ποια στάση θα κρατήσει η αξιωματική αντιπολίτευση αν η συμφωνία έλθει στη Βουλή και απαιτηθούν 180 ψήφοι ή αν έλθει προς επικύρωση σε επόμενη Βουλή και κυβέρνηση είναι η ΝΔ, ο Χρήστος Σταϊκούρας σημειώνει ότι «η ΝΔ δεν θα κυρώσει τη συμφωνία ως έχει στη Βουλή, όποιον θεσμικό ρόλο και αν κατέχει και όποια πλειοψηφία και αν αποφασιστεί προ τούτο».

Τέλος ερωτηθείς εάν εκτιμά ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η δημιουργία νέων κομματικών μηχανισμών, μετά και την πρόσφατη διαγραφή του προέδρου του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνου Μίχαλου από τη ΝΔ, ο τομεάρχης Οικονομικών του κόμματος υποστηρίζει ότι «η ΝΔ παραμένει βαθιά δημοκρατική, πολυσυλλεκτική, συνθετική, γνήσια προοδευτική και αντιλαϊκιστική παράταξη» και ως εκ τούτου δεν συμμερίζεται σχετικές ανησυχίες.

newsbeast.gr

Load More Related Articles
Load More In Πολιτικά
Comments are closed.

Check Also

Η Πιαλεία τίμησε τους γερόντους της, στην «34η Γιορτή γερόντων»

Η 34η Γιορτή Γερόντων στην Πιαλεία Από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πιαλείας (ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟ…