50337284746_05fc666494_c (1)

ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΕΤΕΩΡΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΛΗΜΝΟΥ


Να υψώσουμε τον Τίμιο Σταυρό μέσα στην καρδιά μας προέτρεψε τους πιστούς ο μητροπολίτης Σταγών Θεόκλητος.

“Μπορούμε και εμείς να πετύχουμε την πνευματική ύψωση του δικού μας Σταυρού”, τόνισε σήμερα το πρωί ο κ. Θεόκλητος από την ιερά μονή Μεγάλου Μετεώρου, όπου συλλειτούργησε με τον μητροπολίτη Λήμνου κ. Ιερόθεο, ο οποίος βρίσκεται στην Καλαμπάκα για τον εορτασμό του πολιούχου αγίου Βησσαρίωνος και πρόσθεσε πως “αυτό όμως προϋποθέτει να σταυρώσουμε πρώτα τα πάθη μας αποβάλλοντας από μέσα μας όλες τις αμαρτωλές επιθυμίες και τους αμαρτωλούς λογισμούς”.

Ο μητροπολίτης Σταγών, παίρνοντας αφορμή από τη μεγάλη δεσποτική εορτή της χριστιανοσύνης, σημείωσε πως “ο Σταυρός είναι το σύμβολο της θυσίας του Κυρίου, το σύμβολο της αγάπης του Θεού και το σύμβολο της δικής μας σωτηρίας” και συμπλήρωσε πως “είναι το όργανο εκείνο μέσα από το οποίο ο Χριστός λύτρωσε τον κόσμο από την αμαρτία και το θάνατο για αυτό πάντοτε πρέπει να τον τιμούμε και να τον προσκυνούμε”.

Προσπαθώντας να περιγράψει τα οφέλη που λαμβάνουμε από τον Τίμιο Σταυρό, ο κ. Θεόκλητος, επεσήμανε πως “κάνοντας το σημείο του Σταυρού παίρνουμε δύναμη και αντιμετωπίζουμε τη ζωή με αισιοδοξία. Σχηματίζεται γύρω μας μια προστατευτική ασπίδα η οποία είναι ανίκητη από κάθε εχθρό”, ενώ παράλληλα θέλοντας να δώσει ένα βαθύτερο νόημα, ο Σεβασμιώτατος, τόνισε πως “ομολογούμε oτι οι σκέψεις, οι επιθυμίες και οι πράξεις μας ανήκουν στον Θεό και βρίσκονται κάτω από την ευλογία του”.

Κλείνοντας, ο μητροπολίτης Σταγών, ξεκαθάρισε πως η χάρη του Σταυρού δεν λειτουργεί ούτε αυτόματα ούτε μαγικά, για αυτό όπως χαρακτηριστικά ανέφερε “επιβάλλεται από μέρους μας θυσία, προσευχή, νηστεία, εγκράτεια και υλική φιλανθρωπία”.

Από τη μεριά του ο  ηγούμενος της μονής και πρωτοσύγκελος της μητρόπολης, αρχιμανδρίτης Νήφων Καψάλης, ευχαρίστησε θερμά τους δυο ιεράρχες που με την αρχιερατική τους παρουσία λάμπρυναν την κυριακάτικη θεία λειτουργία στα άγια Μετέωρα.

Φωτορεπορτάζ: Αναστάσιος Βόπης

Load More Related Articles
Load More In Κοινωνικά
Comments are closed.

Check Also

Επιχείρηση εντοπισμού κυνηγού στο Ανθηρό. Σώος στην υγεία του…

(φωτό, Αρχείου) Ολόκληρη επιχείρηση εντοπισμού κυνηγού, έχει στηθεί από σήμερα το απόγευμα…