spirtzis

Βέλη κατά του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) και του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος (ΤτΕ) Γιάννη Στουρνάρα εκτόξευσε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Ε», ο υπουργός Υποδομών σημείωσε ότι δεν υπάρχει κόντρα δικαστών – κυβέρνησης, αλλά κάποιων δικαστών με την κυβέρνηση.

Καταλόγισε, δε, στο ΣτΕ ότι «πάρα πολλές φορές βγαίνει λίγο έξω από τον ρόλο του, με κάποιες αποφάσεις, και θέλει να υποκαταστήσει τη Βουλή, το Κοινοβούλιο ή την κυβέρνηση».

«Κι αυτό είναι ένα πραγματικά μεγάλο θέμα που πρέπει να συζητήσουμε, διότι άλλες φορές κατά τη γνώμη μας, παίρνει αποφάσεις οι οποίες δεν είναι στις συνταγματικές επιταγές, και άλλες φορές, τηρεί κάποιες διαδικασίες που έχουν μία προφανή σκοπιμότητα. Εμείς με ευλάβεια τηρούμε τις αποφάσεις των δικαστηρίων και του Συμβουλίου της Επικρατείας και των υπολοίπων δικαστηρίων. Αυτό δε σημαίνει ότι δε θα τις σχολιάζουμε κιόλας», ανέφερε ο κ. Σπίρτζης.

Για τον κ. Στουρνάρα, ο οποίος αναφέρθηκε σε προληπτική γραμμή στήριξης, ο κ. Σπίρτζης τόνισε πως «είναι άλλης τάξης μεγέθους ζήτημα σε σχέση με τους δικαστές. Ο κ. Στουρνάρας δεν θέλει να καταλάβει ότι από υπουργός του κ. Σαμαρά, έγινε διοικητής της τραπέζης της Ελλάδος. Όταν το καταλάβει, θα έχει τελειώσει η θητεία του μάλλον».

tribune.gr

Load More Related Articles
Load More In Πολιτικά
Comments are closed.

Check Also

Πότε η παρακεταμόλη μπορεί να βλάψει το συκώτι

Η παρακεταμόλη μπορεί να βλάψει το συκώτι σας. Τι μπορούμε να κάνουμε για να αποτρέψουμε α…