policetape_usa

Ακόμη μια τραγωδία που κάνει τις ΗΠΑ να βυθίζονται στο πένθος και να επαναφέρει τη συζήτηση για τον περιορισμό της οπλοκατοχής. Ένα αγόρι μόλις τριών ετών σκοτώθηκε ενώ περιεργαζόταν πιστόλι που βρήκε στο σπίτι του. Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στο Τέξας και μάλιστα ανήμερα των γενεθλίων του.

Κατά τα πρώτα στοιχεία της έρευνας που διενεργείται, το παιδί βρήκε πιστόλι που είχε πέσει από τσέπη μέλους της οικογένειας. Ενώ το περιεργαζόταν, πυροβολήθηκε στο στήθος. Τραυματισμένο, το παιδί διακομίστηκε εσπευσμένα σε σταθμό της πυροσβεστικής, όπου άφησε την τελευταία του πνοή.

Στο πάρτι για τα γενέθλια του 3χρονου παιδιού, στην οποία είχαν πάει μέλη της οικογένειας και φίλοι, οι ενήλικοι άκουσαν έναν πυροβολισμό καθώς έπαιζαν χαρτιά.

«Καθώς περισσότερα παιδιά βρίσκονται στο σπίτι κατά τη διάρκεια της πανδημίας, είναι πιο σημαντικό παρά ποτέ να έχετε έναν χώρο ασφαλούς αποθήκευσης (των όπλων), εξαρτώνται τόσα πολλά από αυτό», σχολίασε η Κριστίν Πάρκερ, εκπρόσωπος της μη κυβερνητικής οργάνωσης Moms Demand Action στο Τέξας.

Σύμφωνα με στοιχεία που συγκεντρώνει η ΜΚΟ Everytown for gun safety, από την αρχή της χρονιάς έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 97 θάνατοι παιδιών και ανηλίκων από «αθέλητα» πυρά.

Το Τέξας συγκαταλέγεται στις αμερικανικές πολιτείες στις οποίες η νομοθεσία για τα πυροβόλα όπλα είναι από τις πιο χαλαρές στις ΗΠΑ, όπου το δικαίωμα της οπλοκατοχής και της οπλοφορίας είναι εγγυημένο δυνάμει της δεύτερης Τροπολογίας του Συντάγματος, όπως λένε οργανώσεις που τάσσονται υπέρ της οπλοκατοχής.

Πηγή:newsit.gr από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Load More Related Articles
Load More In Κόσμος
Comments are closed.

Check Also

Δήλωση του νεοεκλεγέντα Δημάρχου Πύλης Κώστα Μαράβα, για τη μεγάλη του εκλογική νίκη

  Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου τους δημότες του Δήμου Πύλης, που τ…