zaev3097-2-768x494

(Φωτο: αρχείου Reuters)

Επεισοδιακή ήταν η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στα Σκόπια, με την παρουσία ενός βουλευτή από κάθε κόμμα, για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πρόεδρος του VMRO DPMNE, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, αποχώρησε, κάνοντας έξαλλο τον Ζόραν Ζάεφ. Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός χαρακτήρισε την συμπεριφορά του Μίτσκοσκι επιπόλαια, ανεύθυνη και προσβλητική για όλους τους πολιτικούς παράγοντες και τους πολίτες της πΓΔΜ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε αργά το βράδυ της Τετάρτης. Παράλληλα, επισήμανε πως Ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ δήλωσε μετά την συνάντηση πως όλοι οι αρχηγοί των κομμάτων, που έμειναν μέχρι το τέλος της συνάντησης, τάχθηκαν υπέρ της επιτυχούς διεξαγωγής του επικείμενου δημοψηφίσματος.

Ο Ζάεφ, ενημέρωσε στη συνάντηση τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων για την ενδεχόμενη διατύπωση της ερώτησης στο δημοψήφισμα, η οποία θα είναι: «Είστε υπέρ της ένταξης στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ με την υποστήριξη της συμφωνίας μεταξύ της Δημοκρατίας της Μακεδονίας και της Ελληνικής Δημοκρατίας;».

Τέλος, ο Ζάεφ ανακοίνωσε πως στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης (19.07.2018) θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών στην οποία ο Μίτσκοσκι -όπως είπε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός- θα έχει ακόμη μια ευκαιρία να αποδείξει εάν είναι υπέρ της ένταξης στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, και υπέρ του δικαιώματος των πολιτών να αποφασίζουν για το μέλλον της χώρας.

Να σημειωθεί ότι ο στόχος του Ζάεφ είναι να γίνει το δημοψήφισμα μέχρι τις 7 Οκτωβρίου.

newsit.gr

Load More Related Articles
Load More In Κόσμος
Comments are closed.

Check Also

Τομή στη Δημόσια Διοίκηση το νέο σύστημα επιλογής Διοικήσεων φορέων Δημοσίου

Η Υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, μαζί με την Υφυπουργό Βιβή Χαραλαμπογιάννη, παρουσίασ…