KALAMPALIKIS

Τις προτάσεις του, σχετικά με την ψηφιακή τεχνολογία, παρουσία & ανέλυσε ο δημ. σύμβουλος Δ. Μουζακίου & επικεφαλής δη. παράταξης κ. Θωμάς Καλαμπαλίκης, κατά την χθεσινή σύσκεψη που έλαβε χώρα στην δημ. βιβλιοθήκη Μουζακίου, στην οποία παρέστη ο αρμόδιος Υπουργός Ψηφιακής Τεχνολογίας κ. Ν. Παππάς.

Προτάσεις οι οποίες αποτέλεσαν & το Υπόμνημα από πλευράς  «Πορεία Αλλαγής & Δημιουργίας», το οποίο & παρεδόθη στον Υπουργό.

Ακολουθεί αυτούσιο το κείμενο του Υπομνήματος:…

«Η ψηϕιακή τεχνολογία είναι πλέον μια πραγματικότητα. Το μέλλον προδιαγράϕεται ενδιαϕέρον. Παράλληλα με την αναπόϕευκτη εξέλιξη της τεχνολογίας πρέπει να αναπτύσσεται και η συζήτηση και ο προβληματισμός για την κατεύθυνση των εξελίξεων.

Οι ψηϕιακές δυνατότητες που ήδη υπάρχουν και αυτές που εξελίσσονται στο εγγύς ή στο απώτερο μέλλον πρέπει να υπηρετούν τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Εγείρονται προβληματισμοί σχετικά με το πόσο μέρος της καθημερινής ζωής των πολιτών επηρεάζεται ή αλληλεπιδρά με τα προϊόντα και τις εϕαρμογές της ψηϕιακής τεχνολογίας.

Στο παραπάνω πνεύμα προτείνονται :

1. Υπάρχει ανάγκη περισσότερης και ευστοχότερης ψηϕιοποίησης των υπηρεσιών. Αναλυτικότερα : -Ένας ψηϕιακός αριθμός ( ταυτότητα) για κάθε οντότητα. Θα μπορούσε να είναι ο ΑΜΚΑ -Οι ψηϕιακές υπηρεσίες να διακρίνονται από απλότητα και ευχρηστία, για να αξιοποιούνται από όλους. -Η ψηϕιακή υπογραϕή είναι μια αναγκαία εξέλιξη. -Τα ΚΕΠ και άλλες δομές (Δημόσιες ή Αυτοδιοικητικές) να έχουν περισσότερες αρμοδιότητες και μεγαλύτερο εύρος εργασιών και δυνατοτήτων. Να διακινούνται έγγραϕα (ψηϕιακά) και όχι άνθρωποι.

2. Σε σχέση με την εκπαίδευση να αναζητείται και να επιβραβεύεται η καινοτομία και οι καλές πρακτικές, σε όλες τις βαθμίδες της. Για παράδειγμα : – Στην Α/βάθμια σε επίπεδο απλών ιδεών και απλών αλγορίθμων – Στην Β/βάθμια σε επίπεδο ηλεκτρονικής, αλγορίθμων, ιδεών – Στην Γ/βάθμια ( όπου λειτουργεί χρόνια ! ) απαιτείται εμβάθυνση, μαζικοποίηση, κίνητρα, επιβραβεύσεις-πιστοποιήσεις.

3. Να δίνονται κίνητρα και ευκαιρίες ώστε να αναδύονται πιο εύκολα (και πιο μαζικά) οι καλές ιδέες και πρακτικές. – Υποτροϕίες – Πιστοποιήσεις – Φορολογικά κίνητρα – Επενδυτικά κίνητρα 4. Οι ψηϕιακές υπηρεσίες πρέπει να συνοδεύονται και από τις αντίστοιχες πιστοποιήσεις ( καταλληλότητας υλικών , καταλληλότητας υπηρεσιών, επικινδυνότητας εθισμού, επικινδυνότητας ακτινοβολιών, κ.α.). Οι πιστοποιήσεις , εκτός των άλλων, αποτελούν και ένα βαθμό ελέγχου και αξιοπιστίας των υλικών και των υπηρεσιών».

Θωμάς Καλαμπαλίκης

Δημ. Σύμβουλος Δ. Μουζακίου

Επικεφαλής της Δημ. Παράταξης «Πορεία Αλλαγής & Δημιουργίας»

Load More Related Articles
Load More In Κοινωνικά
Comments are closed.

Check Also

Το Σχέδιο αποκατάστασης ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και  «Elias», παρουσίασαν στο Μουζάκι, Μητσοτάκης – Σταϊκούρας

Το σχέδιο αποκατάστασης ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και  «Elias», σε Σ…